Savaşan İHA Yarışması Sona Erdi

TAKİP ET

Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsünde düzenlenen Savaşan İHA Yarışması'nda müsabakalar sona erdi.

Samsun Üniversitesi Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Ballıca Kampüsünde TEKNOFEST Karadeniz kapsamında düzenlenen Savaşan İHA Yarışması yapılan final yarışlarıyla birlikte tamamlandı. 
BAYKAR yürütücülüğünde ve T3 Vakfı organizasyonu ve Samsun Üniversitesi evsahipliğinde gerçekleştirilen yarışma, TEKNOFEST Karadeniz kapsamında düzenlenen yarışmalar içerisinde en yüksek tutarda ödülün verildiği mücadele olarak nitelendiriliyor. Final gününde ter döken takımlar için düzenlenen ödül törenine Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ergin Kariptaş ve Prof. Dr. Selahattin Kaynak’ın yanı sıra yarışmacılar katıldı. 
Yarışa katılan takımlar ziyaret edilerek bütün yarışmacılara hediye takdim edildi. Ardından ise ödül törenine geçildi. 
Ödül töreninde konuşan Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, “Bütün takımlarımıza başarılar diliyorum. Bu yarışmaya katılanlara bu cesareti gösterdikleri için hepsine teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımızın burada yaptığı çalışmalar geliştirilmesi açısından çok önemli. Bu gençlerden ümitliyiz. Tüm katılımcılara ve böylesine bir yarışmayı düzenledikleri için T3 Vakfı ve BAYKAR’a teşekkür ediyorum. Sizi Samsun Üniversitesi Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde, Ballıca Kampüsünde ağırlamaktan mutluluk duyduk” dedi.
En İyi Takım Ruhu ödülünün sahibi İTÜ Kırmızı Kanatlar Takımı ve En Özgün Yazılım ödülünün sahibi KOUSTECH Takımı ödüllerini Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın’ın elinden aldı. 
Program hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu. Savaşan İHA Yarışmasında dereceye giren takımların ödülleri ise 30 Ağustos - 04 Eylül tarihlerinde Samsun Çarşamba Havalimanında düzenlenecek törende verilecek.