Şehit Hüseyin Var şehadetinin sene-i devriyesinde dualarla yad edildi

TAKİP ET

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var, '23 yıl önce Van'ın Çatak ilçesinde teröristler tarafından şehit edilen oğlum Hüseyin Var için Mevlid-i Şerif okuttuk' dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var, “23 yıl önce Van’ın Çatak ilçesinde teröristler tarafından şehit edilen oğlum Hüseyin Var için Mevlid-i Şerif okuttuk” dedi.
Van'ın Çatak ilçesinde 1998 yılında teröristler tarafından şehit edilen Hüseyin Var, ölümünün 23’üncü yıl dönümü özel bir mekanda okunan dualarla anıldı. Şehidin annesi ve aynı zamanda Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı olan Saadet Var, “Oğlumu bir anne olarak unutmak mümkün değil ve oğlum her gece rüyalarıma giriyor” dedi.
ŞEHİT HÜSEYİN VAR İÇİN 2 ADET 41 YASİN-İ ŞERİF OKUNDU
Okunan Mevlid-i Şerife Şehit ve Gazı ailelerinin yanı sıra Samsun İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Hakan Fırat, Bafra İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Fatih Özer, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ ) Bafra ilçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Başkanı Nafize Bulut Soruklu ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bafra ilçe  Kadın Kolları Yönetenim Kurulu Başkanı  Leyla Demir’de katıldı. Emekli İmam Mehmet Zengin ve Bafra Müftülüğü Ensar Kuran Kursu Öğretmeni Nurullah Çalışkan tarafından özel bir mekanda Van’ın Çatak ilçesinde 1998 yılında şehit düşen Hüseyin Var için 2 adet 41 Yasin-i Şerif okundu ve ardın Emekli İmam Mahmut Acar duasını yaptırdı. Daha sonra ise eller semaya açıldı ve dualar edildi.
‘RUHUNA BAĞIŞLAMAK ÜZERE MEVLİD-İ ŞERİF OKUNDUK’
Okutulan mevlitte Hüseyin Var’ın yanı sıra toprağı vatan yapmak, vatanımızın bekasını devam ettirmek uğruna seve seve canlarını feda eden tüm şehitlerimizin ve devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının, ebediyete intikal etmiş olan kahraman gazilerimizin ruhlarına da dualar okundu. Düzenlenen mevlit töreni manevi duyguların doruğa çıktığı ve duygusal anların yaşandığı bir tören olduğunun altını çizen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var, “ Şehit ve Gazi velilerimizin katılımı ile Van'ın Çatak ilçesinde 1998 yılında teröristler tarafından şehit edilen oğlum Hüseyin Var için Mevlid-i Şerif okunduk. Bu arada ülkemiz için şehit olan Mehmetçiklerimize Allahtan rahmet geride kalan gözü yaşlı ailelerine sabırlar diliyorum. Gazilerimize da acil şifalar diliyorum. Hainler asla emellerine ulaşamayacaklar. Türkiye’mizin her bir karış bizim için önemlidir.Ayrıca Mevlid-i Şerifimize katılan davetlilerimizde teşekkür ediyorum” diye konuştu.
‘ŞEHİT AİLELERİMİZİN GÖZÜNDEN YAŞ EKSİK OLMUYOR’
Şehit ailelerimizle birlikte dernek binasında düzenli olarak şehit oğullarının adına Mevlid-i Şerif okuduklarını belirten Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü Köksal Öner, “Ülkemiz için canlarını seve seve feda eden Mehmetçiklerimizin yanı sıra 23 yıl önce şehit olan Sayın Başkanımız Saadet Var’ın oğlu Hüseyin Var için de özel bir mekanda Mevlid-i Şerif okuttuk. Şehit düşen Mehmetçiklerimizin geride bıraktıkları gözü yaşlı ailelerine sahip çıkmak bizim asli görevimizdir. Şehitler vurulunca değil unutulunca ölür. Bizler de her zaman Mevlid-i Şerif okutarak şehitlerimizi anıyoruz” şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER