Seral Tekstil'den depremzedeler için uyku tulumu

TAKİP ET

Samsun merkezli Seral Ev ve Otel Tekstil Sanayi fabrikası deprem felaketinin yaşandığı ilk gün bölgeye tırlarla yorgan ve yastık ulaştırırken, şimdi de depremzedeler için uyku tulumları yapıyor.

Samsun merkezli Seral Ev ve Otel Tekstil Sanayi fabrikası deprem felaketinin yaşandığı ilk gün bölgeye tırlarla yorgan ve yastık ulaştırırken, şimdi de depremzedeler için uyku tulumları yapıyor.Samsun'dan deprem felaketinin yaşandığı şehirlere akın akın yardımlar giderken, yüzyılın felaketi olarak nitelenen depremde bölgeye ilk yardım malzemelerini Seral Ev ve Otel Tekstil Sanayi fabrikası ulaştırdı.
Deprem bölgesine 89 bin yorgan ve 36 bin yastık ulaştıran Seral Ev ve Otel Tekstil Sanayi fabrikası, şimdi de depremzedeler için uyku tulumları üretmeye başladı.


ÖĞRENİR ÖĞRENMEZ TALİMAT VERDİM
Seral Ev ve Otel Tekstil Sanayi sahibi Kadir Erol Beytekin, felaketin yaşandığı 6 Şubat tarihinde İstanbul'da olduğunu ve sabah karşı saat 04:30 sularında deprem olduğunu sosyal medyadan öğrendiğini anlatırken, "Kahramanmaraşlı bir arkadaşımı hemen arayarak neler oldğunu öğrenmek istedim. O'da ben Samsun'dayım. Büyük bir deprem olmuş ve ben Kahramanmaraş’a doğru yola çıkıyorum dedi. Ben hemen fabrikayı arayarak depomuzda ne kadar yorgan ve yastık varsa bir tıra yüklenmesi talimatını verdim. Sabah saat 07.00’da ilk tırımız Kahramanmaraş’a gitmek için yola çıktı. Akşam 20.00'de tırımız Kahramanmaraş’a vardı. Arkadaşım aracılığı ile malzemelerin ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasını sağladık. Tabii ilk saatlerde ben depremin sadece Kahramanmaraş ilimizde olduğunu, diğer illerimizin etkilendiğini bilmiyordum. Öğrendikten sonra tüm bölgelere yorgan ve yastık gönderebilmek için üretime başladık" dedi.
SAMSUN DESTANSI BİR DAYANIŞMA SERGİLEDİ
Deprem bölgesinde ki depremzedeler için 89 bin yorgan ve 36 bin yastık ürettiklerini belirten Beytekin, Samsun'dan yapılan diğer yardımlara da övgüler yağdırdı. Kadir Erol Beytekin, yaptığı açıklamada, "Evet, hepimiz yaralıyız, binlerce kardeşimizi toprağa verdik. Âdeta büyük ve korkunç felaketten çıktık. Onlarca yetimimiz, öksüzümüz var. Dahası hepimiz yetim ve öksüz sayılırız. Bütün bunlara rağmen, birbirimize sarılarak, birbirimizin yaralarını sararak tekrar millet olarak ayağa kalkacağız. Samsun ilk günden itibaren destansı bir dayanışma örneği gösterdi. Samsun halkı ile gurur duyuyorum. Bu yaşanılan felaketi, yüzyılın felaketi olarak değerlendiriyorum. Bu yardımların bizim için yeterli olmadığına inandığım için Seral Tekstil ailesi olarak da 500 bin tl’lik nakdi yardım yaptık. Allah bir daha bu millete böyle felaketler yaşatmaz İnşaallah. Kahramanmaraş’ı ve diğer şehirlerimizi yeniden ve çok daha güzel bir şekilde ayağa kaldıracağız. Aşkla ve umutla. Biz acılarına baka baka büyümüş yüce bir milletiz çünkü. Allah’ın izniyle bunun da üstesinden geleceğiz. Tarih şahidimizdir." diye konuştu.
YÜZYILIN FELAKETİNİ YAŞADIK
Seral Ev ve Otel Tekstil Sanayi sahibi Kadir Erol Beytekin, şunları dile getirdi:
"Neredeyse tüm ekip olarak 7/24 çalışarak bugüne kadar, 89 bin yorgan, 36 bin yastık üreterek hayırsever dernekler ve vatandaşlarımız aracılığıyla depremden etkilenen tüm bölgelerdeki ihtiyaç sahiplerine ürünlerimizi ulaştırdık.
Üst üste gelen iki felaketten sağ kurtulanlar, kış kıyamet demeden, enkaz altındaki kardeşlerine ve yakınlarına yardım etmeye koştular. Yaşatma sevincinin yaşamak sevincinden çok daha üstün bir değer olduğuna bir kere daha şahit olduk. Bu yaşanılan felaketi, yüzyılın felaketi olarak değerlendiriyorum. Bu yardımların bizim için yeterli olmadığına inandığım için Seral Tekstil ailesi olarak da 500 bin TL'lik nakdi yardım yaptık. Allah bir daha bu millete böyle felaketler yaşatmaz İnşaallah. Seral Tekstil olarak deprem bölgesinde çadırlarda ve konteynırlarda yaşayan insanlarımız için uyku tulumu üretmeye başladık. Uyku tulumu, vücudumuzun ısısı ile tulumun içinde hapsedilen havayı ısıtarak vücut sıcaklığımızı korur. Nemli, sürekli yağış alan ve barınmanın sorun olacağı durumlarda, ıslandığında bile yalıtım özelliğini büyük ölçüde korur. Oldukça hafif olmasının yanı sıra fazla yer kaplamaz."
Kaynak: Samsun Kent Haber