EDAR'ın Ağustos Ayı Anket Sonuçları Açıklandı!

TAKİP ET

Merkezi Samsun'da bulunan, EDAR Siyasi Danışmanlık ve Kamuoyu Araştırma Merkezi'nin Ağustos ayı başında 22 ilde 2 bin 270 kişiyle yüz yüze gerçekleştirdiği anket sonuçları açıkladı.

EDAR’ın vatandaşa sorduğu ilk soruda Türkiye’nin en önemli sorunu yüzde 34.8 ile fiiiyat artışları öne çıktı.
Verilen cevaplarda fiyat artışları yüzde 34.8 ile ilk sıraya yerleşirken yüzde 11.8 ile göçmen sorunu ikinci sırada yer aldı.
EDAR’ın vatandaşa sorduğu ikinci soru “Türkiye’nin ekonomik sorunlarını hangi lider çözer?”  olarak belirlendi.
Vatandaşlar bu soruya yüzde 32.9 oranında Cumhurbaşkanı Erdoğan şeklinde cevap verdi. 
Erdoğan’ıyüzde 15.6'yla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş' takip etti.
“Türkiye’nin ekonomik sorunlarını hangi lider çözer?” sorusunda Kılıçdaroğlu'nun çözeceğini inananların oranı yüzde 10.6, Akşener ise yüzde 4.1’de kaldı.
YİNE ERDOĞAN ÖNDE
EDAR’ın vatandaşa sorduğu "Bu pazar cumhurbaşkanlığı seçimi olsa, kesin oy vereceğiniz aday aşağıdakilerden hangisi olur?" sorusunda ise ilk sırada yüzde 43.7 ile yine Cumhurbaşkanı Başkan Erdoğan yer aldı.
Erdoğan’ı yüzde 21. 6 ile Mansur Yavaş takip etti. 
Yavaş’tan sonra; Kılıçdaroğlu 14.5, Akşener 5, Ekrem İmamoğlu yüzde 4.5 oranlarıyla sıralandı.
Anket çalışması hakkında bilgi veren, EDAR Siyasi Danışmanlık ve Kamuoyu Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Eda Serbest, “Bu araştırma Türk seçmeninin sosyo-politik gündeminde yer alan konu başlıkları üzerinden yapılmış analizleri içeriyor” diyerek şöyle devam etti;
Araştırma bulgularına göre, Türk seçmeninin en yüksek sorunu fiyat artışlarıdır. Seçmen gözündeki en düşük öneme sahip olan sorun ise liyakat sorunu olarak görülüyor.
Son dönemde ekonomi alanındaki küresel sorunlar çerçevesinde, fiyat artışı ve işsizlik sorunlarının toplamı yaklaşık seçmenlerin yarısına yakın bir bölümü tarafından en büyük sorun olarak algılanmaktadır.
Seçmenlerin gözünde ikinci en büyük sorun ise, göçmenler olarak ifade edilmiştir.
Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik seçmen görüşleri çarpıcı sonuçlar içermektedir. Bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa, seçmenlerin yüzde 43.7'si Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini belirtmiştir. Oy dağılımında ikinci sırada yüzde 21.6 ile Mansur Yavaş, üçüncü sırada ise %14.1 ile Kemal Kılıçdaroğlu gelmektedir.
Cumhurbaşkanlığı seçiminde seçmenlerin yüzde 36.6'sı ise Recep Tayyip Erdoğan'a asla oy vermeyeceğini belirtirken Seçmenlerin yüzde 26'sı Kemal Kılıçdaroğlu'na, yüzde 24'ü ise Selahattin Demirtaş'a kesinlikle oy vermeyeceğini ifade etmektedir.”

EDARın Ağustos Ayı Anket Sonuçları Açıklandı