AK Parti 75. İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi

TAKİP ET

AK Parti Samsun İl Başkanlığı 75. İl Danışma Meclisi Toplantısı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ve teşkilat mensuplarının katılımı ile gerçekleştirildi.

AK Parti Samsun İl Başkanlığı 75. İl Danışma Meclisi Toplantısı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Samsun İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkanları ve teşkilat mensuplarının katılımı ile Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salon Ömer Halisdemir Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel’in konuşması şöyle: “Sözlerime başlarken, başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum. Bu hafta Sakatlar Haftası olarak kutlanmaktadır. Tüm engelli kardeşlerimizin Sakatlar Haftasını kutluyorum. Hükümetimizin engelleri kaldırmak için yaptığı çalışmaların ne kadar önemli olduğunu da hatırlatmak isterim. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün işgal altındaki vatan topraklarımızı kurtarmak ve bağımsızlığımızı ilan etmek adına 16 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru ile İstanbul'dan yola çıkarak, Samsun'a ayak bastığı ve kurtuluş mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919'un 97. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutlayacağız. Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı şimdiden kutluyor, hayırlar getirmesini diliyorum.

16 Nisan Anayasa Değişikliği Halk Oylamasından sonraki ilk danışma meclisi toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Teşkilatlarımızın ve seçilmişlerimizin gayretleri ve çalışmaları sonucunda bu referandumdan ‘Evet’ çıkarmayı Allah bizlere nasip etti. Bu referandumda son sözü yine Aziz Milletimiz söylemiştir. Aynı zamanda Milletimiz, bu halk oylamasında yüksek bir katılımla da demokrasi dersi vermiştir. Necip Milletimiz, ‘Vatan mevzubahisse gerisi teferruattır’ sözünü,15 Temmuzdan sonra 16 Nisanda da bir kez daha ispatlamıştır.
Bu ferasetli, basiretli, faziletli milletin bir parçası olmaktan ne kadar gurur duysak azdır. 16 Nisan’da gerçekleştirilen Referandum, %51.4’lük Evet oranıyla sonuçlanmış ve ülkemizin önünde yeni bir ufuk açılmıştır. Bu ufuk bizim, birlik ve beraberliğimize, güven ve istikrara, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaşmamızı sağlayacak bir ufuktur. Ayrıca vesayeti, belirsizliği, koalisyonları ve her türlü engellemeleri önümüzden kaldıracak olan bir ufuktur.
16 Nisan’da kazanan Türkiye ve Necip Milletimiz olmuştur. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biz bu Aziz Milletten şimdiye kadar ne istediysek verdi. Şükürler olsun ki milletimizin bize güveni sonsuz. Ferasetiyle doğru kararlar vererek kendisine hizmetkârlığı ön planda tutan AK Parti’ye ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a her zaman sonuna kadar destek veriyor. Oy istedik oy verdi, gerektiği zaman devletin bekası için canını bile feda etti. Biz bu millet için ne yapsak azdır.
Bizde gece gündüz demeden çalışacağız. Yılgınlığa ve yeis’e kapılmadan hizmet uğruna bu millet için her şeyi yapacağız. Milletimize sırtımızı dönmeyeceğiz, başımızı çevirmeyeceğiz, yüzümüzü asmayacağız. Milletimizle bir ve beraber olacağız. Şimdi yeni bir ufuktayız ve AK Parti’de bir seçim biter yenisinin hazırlıkları başlar. Şimdiden 2019’un hazırlıklarını yapmaya başlamalıyız.
İlk hedefimiz, haftaya bugün partimizin kurucu lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı 3. Olağanüstü Kongre’de yeniden Genel Başkan yapmaktır. Bu şölene hep beraber katılacağız. Şimdiden hayırlı olsun.
Bundan sonra yeni hedefler ve stratejiler belirleyerek 2019 çalışmalarımız başlamalıdır. Özellikle iktisadi, siyasal, sosyolojik ve kültürel planlamalar yapmalıyız. Ekonomik olarak refahımızı yükseltip, gelirlerimizi eşit şekilde tabana yaymanın yollarını bulmalıyız. Gençlerimize istihdam sağlayarak, ekonomi çarkına katkı vermelerini gerçekleştirmeliyiz. Ayrıca yüksek teknolojili üretime geçmek zorundayız. Siyasal olarak yeni hedefler belirleyip, oy alamadığımız kesimlere hitap edecek yeni politikalar belirlemeli ve onların da oylarını alabilmeliyiz.
Sosyolojik araştırmalar yaptırıp, milletin önceliklerini ve eğilimlerini belirlemeli, bu konularda çalışmalar yaparak milletin gönlünü ve desteğini almalıyız. Kültürel çalışmalar yaparak yeni neslin yabancı kültürlerle etkileşiminin önüne geçip kültür erozyonunu önlemeli ve kendi kültürümüzü geliştirerek millileşmeyi toplumda öncelik haline getirmeliyiz. Değerli kardeşlerim bütün bunları kararlılıkla yapmak zorundayız.
Şimdide Samsun açısından kısaca seçim değerlendirmemizi yapmak istiyorum. Teşkilatlarımız tüm kademeleri ile üstün bir gayret göstererek başarılı bir seçim çalışması yapmıştır. Başta SKM Başkanımıza ve Yardımcılarına, kampanya sürecindeki sevk ve idarelerindeki başarılarından dolayı teşekkür ediyorum.
Ayrıca Bakanımıza, Genel Başkan Yardımcımıza, milletvekillerimize, ilçe başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, kadın kolları başkanlarımıza, gençlik kolları başkanlarımıza ve teşkilatımıza seçim çalışmalarında gösterdikleri özverili çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum. Kısacası emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. İlimiz Türkiye genelinde büyükşehirler arasında 9. Sıradadır. Oyunu arttıran nadir şehirlerden birisidir. Bu bizim için gurur vericidir. Samsun’da toplamda % 63.55 oranında oy aldık. İlimizde her zamanki gibi ilk 3 sırayı aynı ilçelerimiz aldı.
1.    Ayvacık. Oy oranı %86,95
2.    Asarcık. Oy oranı %85,02
3.    Salıpazarı. Oy oranı %78,42

Şunu da belirtmekte fayda görüyorum. Metropol ilçelerimizde bir miktar oy kaybı yaşadık. Şükürler olsun ki diğer ilçelerimiz bu açığı fazlasıyla kapattılar. Bu önemli sonucu da irdelememiz gerekmektedir.
Bu seçim sürecinde Cumhurbaşkanımızın katılımıyla bir toplu açılış töreni gerçekleştirdik. Hafta içi olmasına rağmen Cumhuriyet Meydanı hınca hınç doldu ve insanlar alana giremez hale geldi. Ayrıca havalananından şehre gelirken ve şehirden havaalanına dönerken yol kenarında onbinlerce insan Cumhurbaşkanımıza sevgi gösterilerinde bulundu. O kadar güzel bir miting oldu ki, Samsun tarihinin en büyük, en kalabalık ve en coşkulu mitingini gerçekleştirdik diyebilirim. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.
Seçim çalışmalarında ahenk içinde çalışan Ana Kademe Teşkilatlarımıza, kadın kolları teşkilatlarımıza, gençlik kolları teşkilatlarımıza, belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize teşekkürü borç biliyorum. Ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a, Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan’a ve milletvekillerimize uyumlu çalışmalarından dolayı bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.
Arkadaşlar, teşkilat dediğin birbirine uyumlu, birbirinin eksiğini kapatan, birbirine yardımcı olan kişilerden oluşmalıdır. Kısacası teşkilat, bütün olarak aynı hedefe yürüyen kişilerden oluşmalıdır. Partimizde herkes yük almaya çalışmalı. Yük olanlardan değil de yük alanlardan olmalıyız. Böyle olursak partimize, davamıza ve devletimize en iyi hizmeti etmiş oluruz. 
Burada sözlerime son verirken, Allah hepimizin yolunu ve istikametini hak üzere eylesin diyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum.
Allah yar ve yardımcımız olsun.”

TEŞKİLATLARA TEŞEKKÜR 
Toplantıda konuşan AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, çok yoğun bir dönemin geride kaldığını belirterek, ''Hep birlikte yine bir seçim çalışmasında birlikte olduk. Vatandaşlarımızla yüz yüze, göz göze onlarla süreci çok iyi noktaya taşıdık. Öncelikle her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Çünkü Türkiye'nin kaderini belirlendiği seçimde sizin payınız çok büyük. Teşkilatlarımızın her bir kademesini ayrı ayrı vermiş oldukları büyük emek dolayısıyla tebrik ediyorum. Emek veren herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI
Bütün annelerin 'Anneler Günü'nü kutlayan Karaaslan, ''Bugün Anneler Günü. Siyasette bir anne olarak var olmak çok kolay bir iş değil. Elbette baba olarak da var olmak kolay değil. Anne olarak evde ne kadar çok sorumluluğu geride bırakıp gelip burada siyaset yapmanın zor olduğunu bilenlerdenim. Ama bu kutlu bir yolculuk ve onurlu bir görev. Biz burada sadece kendi çocuklarımız ve onların geleceği için değil, bu güzel ülkenin bütün çocukları için aslında emek sarfediyoruz. Başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere bütün annelerin bu özel gününü tebrik ediyorum'' dedi.

CHP YANLIŞ ANLADI
''AK Parti'de bir seçim biter, diğer seçimin hazırlıkları başlar'' diyen Karaaslan, ''Herhalde CHP bunu yanlış anladı. Biz bir seçimi bitirdiğimizde diğer seçimin ilkelerini konuşmaya, yol haritasını konuşmaya başlarız. Diğer seçimin prensiplerini konuşmaya başlarız. Biz bir seçim bittiğinde diğer seçimde genel başkan kim olsun diye konuşmayız. Liderimize güveniriz. ''Seçim sonrası genel başkanlık yarışması olacak mı?'' bunları konuşmayız. Bu konu muhalefeti onları seçim yanılgısı sonrasında meşgul etmekte. Biz her zaman yaptığımız gibi, Türkiye'nin meselelerine odaklanıyoruz'' dedi.

HAİN PLANLAR BİTMEDİ
Bir ekip olduklarını ve birbirlerine asla rakip olmayacaklarını belirten Karaaslan, ''Biz ekibiz ve ekip ruhu ile hareket ederiz. Bizi diğer siyasi partilerden ayıran en büyük özellik ve güçlü yanımız bu. Güçlüyüz ama bu gücümüz makam ve mevkiden kaynaklanmıyor. 80 milyon Türkiye ailesinin tek yürek olmasının yansıdığı, bu ülkenin bütün farklılıklarının kendine yer bulduğu, farklı kültürleri içinde barındırdığı ama aynı Türkiye ideali için hareket eden bir ailenin parçaları olmamızdan kaynaklanıyor. Zaman çalışma zamanı. Daha çok üretme zamanı. Zaman birbirimize daha çok kenetlenme zamanı. Çünkü bu ülke için hain planlar kuranların planlarını henüz bitmedi. Karşılarında duvar gibi tosladıkları bu yüce ailenin her bir ferdini bir kez daha selamlamak istiyorum'' diye konuştu.

Halk oylaması sonrası Samsun'da ilk defa teşkilatlarla bir araya geldiğini ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Samsun'un 16 Nisan halk oylamasında büyük bir başarı elde ettiğini vurgulayarak emeği geçen tüm teşkilatlara teşekkür etti.
Kılıç, halk oylamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurucusu olduğu partinin yanına geri döndüğünü ifade ederek, 21 Mayıs'ta düzenlenecek kongrede delegelerin kullanacağı oyla yeni bir dönemin başlayacağına işaret etti.
Türkiye'nin hedefleri için yoğun bir çalışma döneminin içine gireceklerini 16 Nisan'ın bir son olmadığını başlangıç olduğunu vurgulayan Kılıç, "Şimdi diyeceksiniz ki '15 yıldır iktidardayız başlangıç nasıl oluyor?' Evet başlangıç oluyor. Çünkü, asıl iş bundan sonra. Dünyanın ilk 10 büyük ekonomisinin arasına girmek. İşte bunun temeli hazırlandı. Kültürümüzün medeniyetimizin dünya üzerindeki yerinin çok daha görünür hale gelmesini sağlamak. Ülkemizin çıkarları ve dünyanın gidişatının içerisindeki değişmesi gereken bazı yaklaşımların değişmesini sağlamak. Tarihimizden medeniyetimizden aldığımızın o gücü o sorumluluğu bugüne yansıtmak. Bunun içine eğitim, spor, şehirlerimizin imarı bunların hepsi giriyor." dedi.

İnsanı yaşatki devlet yaşasın düsturuyla hareket ederek yol yürümeye çalıştıklarına işaret eden Kılıç, şöyle konuştu: "16 Nisan halk oylaması bize Türkiye'nin gelecek yürüyüşüyle ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin hayata geçmesi ve Türkiye'de artık hızlı bir gelişimi temeli hazırlanmış olan hızlı gelişimin yolunu açmış durumda. Biz bunu inşallah milletimizle beraber tüm kurumlarımızla beraber başaracağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu başkanlığı altında riyaseti altında bu işin çok büyük başarıyla tamamlanacağına biz eminiz. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Başbakanımızla ilgili olarak bir benzetme yaptı. Bu benim ve bütün teşkilatımızın çok canını sıktı. Çünkü Sayın Binali Yıldırım Meclis'te bu 18 madde Meclis görüşmeleri tamamlandıktan sonra kürsüde yaptığı konuşmada ne dedi? Bu millet için bu ülke, bu aziz vatan için değil bir Ali bin Ali feda olsun. Halk oylaması süreci boyunca gece demedi, gündüz demedi. Ne dediler? Tarihe geçeceksin, Başbakanlığı kendi kendine ortadan kaldıran kişi olarak diye kendisiyle alakalı birtakım alaycı konuşmalar yapmaya çalıştılar. Binali Yıldırım tarihe geçecek ve geçti. Ama ne diye geçti biliyor musunuz? Ülkesinin milletinin çıkarı için değil makamlar hizmet edeceğin yerler önemlidir ve ortaya koyacağın fedakarlıklar önemlidir. Siyasette birliğin, beraberliğin, hoşgörünün ve bir ve beraber olarak liderinin arkasında birleşmenin sadakatin örneğini vermiştir. Gece demeden gündüz demeden çalışmanın iş üstüne iş koymanın laf üstüne laf koymanın değil örneğini vermiştir."

Terörle mücadele
Millete hizmet etmekten geri duranların kendilerine ayak uyduramayarak yanlarında koşamayacaklarını ifade eden Kılıç, "Bizim tek bir amacımız var. AK Parti'nin tek bir amacı vardır. Liderimizin tek bir amacı vardır. Millete hizmet..." diye konuştu.
Kılıç, terör örgütlerine karşı mücadelelerinin en kararlı şekilde devam edeceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
"FETÖ terör örgütü de bunun bir parçasıdır. Mücadelenin en öndeki ona karşı. PKK'sı da DHKP-C'si de PYD'si de YPG'si de kim ne derse desin. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş oldukları duruş bellidir. Ülkemizin Cumhurbaşkanı ve bu ülkenin ortaya koyduğu karar ortadadır. Biz hangi terör örgütü olursa olsun sonuna kadar mücadele etmeye kararlıyız. Hiç kimse de kusura bakmasın. 'Öyle mi oldu böyle mi oldu.' Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ihanet edenlerin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin geleceğini karartmaya kalkanların açık seçik söylüyorum FETÖ terör örgütü de PKK'sı da kusura bakmayın. Özellikle bu FETÖ ile mücadele konusunda evet adil olacağız ama acımayacağız. Bu kadar basit. PKK konusunda da görüyorsunuz zaten. Her tarafı karış karış güvenlik kuvvetlerimiz kendi hayatlarını ortaya koyarak polisi, askeri, jandarması ve korucusu olsun bu ülkenin geleceğini karartmaya çalışanlarla mücadele içerisinde bir saniye bile geri durmamaktadır. Bizim bu noktadaki kararlılığımız ortadadır."

Konuşmanın ardından referandum sürecinde görev yapan teşkilatlara teşekkür belgeleri verildi.

AK Parti 75 İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi