AK Parti Samsun'da temayül yapılıyor

TAKİP ET

Samsun'da Milletvekili aday adayı olan Yusuf Ziya Yılmaz'dan boşolan koltuğa kimin oturacağı merakla beklenirken AK Parti'de pazar günü 'temayül yoklaması' gerçekleştirileceği öğrenildi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ederek, 24 Haziran'daki seçimlere AK Parti'den 'Samsun Milletvekili Aday Adayı' olan Yusuf Ziya Yılmaz'dan boşalan koltuğa oturacak olan isim yarın, AK Parti Samsun İl Başkanlığı'nda yapılacak olan temayülle belirleneceği öğrenildi. 

Yılmaz'ın istifasının ardından kentte özellikle merkez ilçelerden olan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ile Samsun'un büyük nüfusa sahip ilçeleri Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ile Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ın adı 'başkanlık' için konuşulmaya başlandı.

Beklenti bu yönde olmasına karşın AK Parti Genel Merkezi, 'temayül' yapılması kararı aldı. Buna göre adı geçen başkanların yanısına partililerce önerilecek diğer adayların belirlenmesi sağlanacak. Genel Merkez'in kesinleşen kararının ardından tüm partililere yarın il başkanlığındaki temayüle katılmaları yönünde bilgilendirme yapıldı. 

Temayülden çıkacak karar Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a rapor edilecek. Samsun'un yeni Büyükşehir Belediye Başkanı'nı böylece Cumhurbaşkanı Erdoğan belirleyeceği ifade ediliyor. 

Kaynak: Samsun Gazetesi