Aladağ'da kız öğrenci yurdunda yangın cinayeti!

TAKİP ET

Adana'da Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda dün akşam saatlerinde yangın çıktı. Adana Valiliği son bilgilere göre; 11'i öğrenci olmak üzere 12 cenazeye ulaşıldığını, 22 kişinin de yaralandığını açıkladı. Haber kanalları yangını facia olarak değerlendirsede bu resmen cinayettir. Buna göz yumanlar, ihmali olanlar mutlaka cezalandırılmalıdır.

RESMEN CİNAYET!

Akşam saatlerinde Aladağ İlçesi Sinanpaşa mahallesinde bulunan ve çevre köylerde oturan ailelerin orta okul ve lise dengi okullarda öğrenim gören kız çocuklarının kaldığı yurtta yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı iddia edilen yangın kısa sürede büyüdü. 

34 öğrencinin kaldığı yurtta, 11 öğrenci ile 1 yurt çalışanı hayatını kaybetti, 22 öğrenci yaralandığı öğrenildi. 

Yangın tüm Türkiye'yi yasa boğarken, sosyal medya kullanıcıları, "Ortaokul yurdu mu? Ortaokul yurdu açmak yasak değil mi? Ruhsatı ne adına aldılar? Bina ahşapmış kim işledi bu cinayeti?  Öğrenci taşımalı sistemde taşınıyor, devlet yurtları yibo,piyo varken kimin ihtiyacı vardı? Hangi hain yönetici buna izin verdi ve denetlemedi? " diye sorular sorarak, bu resmen cinayettir, yangınla ilgili ihmali olan yetkililer mutlaka cezalandırılmalıdır dediler.