Alperen Carus MHP'den istifa etti

TAKİP ET

Milliyetçi Hareket Partisi Eski Milletvekili Adayı Alperen Carus partisinden istifa etti. Carus, Parti genel merkeziyle bir hedef birlikteliğinin kalmadığını söyledi. Carus, istifasını ve gündeme dair açıklamalarını Meydannet Genel Yayın Yönetmeni Ünal Yavuz'a açıkladı.

MHP'NİN SAMSUN'DA AĞIR TOPU
MHP'de referandum sonrası Türkiye'nin dört bir tarafında istifalar devam ederken, 2011 yılında Samsun MHP'den milletvekili adayı olan Av. Alperen Carus parti genel merkeziyle bir hedef birlikteliğinin kalmadığını söyleyerek istifa ettiğini açıkladı. MHP'nin antidemokratik ve tabanın görüşü olmadan aldığı kararları içine sindiremediğini belirten Carus;'Benim, Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye olan tepkim bugün oluşmuş bir tepki değildir. Uzun süreden beri kendisine olan açık muhalefetimi partimiz de artık bilmeyen yok gibi. Bu zamana kadar beklememin sebebi ise parti içinde kıramadığım ve 'belki ileri de düzelir' dediğim şeylerin karşılık bulamaması sebebiyle istifa kararı almış bulunmaktayım.' dedi.

TABAN BAHÇELİ'Yİ DİNLEMEDİ
MHP'nin kongre süreçlerinde antidemokratik uygulamalarının, ideolojik tutarsızlıkların hat safhaya ulaştığını ifade eden Carus;'Milletvekili adayları belirlenirken yapılan dayatmalar, seçim beyannamesinde 'başkanlık sürecine karşıyız' denilmesine rağmen verilen sözlerin çiğnenmiş olması, 15 temmuzun bahane gösterilip referandum da 'evet' oyuna destek verilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bahçeli'nin referandum da tüm çağrılarının taban tarafından karşılık bulmadığı ve % 75 MHP kesiminin 'Hayır' oyu verdiği çok nettir. Böyle bir durumda bu anlayışın halen devam edip başarılı gösterilmesi ülkücü camia da eşine hiç rastlanılan bir durum değildir. Ne yazıktır ki, ülkücüler bu başarısızlığa mahkum edilmiştir.' diye konuştu.

ÜLKÜCÜ DURUŞUM DEVAM EDECEK
MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener'le birlikte hareket eden partililerin aldığı istifa kararlarıyla kendisinin hiç bir şekilde ilgisinin bulunmadığını sözlerine ekleyen Carus;'MHP'li arkadaşlarımızın kendilerine göre aldıkları istifa kararları kendilerini bağlar. Benim istifa kararı almamın Akşener'le hiç bir ilgisi yoktur. Ben MHP'den istifa etmedim, Bahçeli'den istifa ettim. Yapılanları hazmedemediğim ve elimden bir şey gelmediği için tek yapacağım şey resmi yolla istifamı verip şahsi tepkimi koymaktı. Ben de bunu yaptım. 'Parti içinde defalarca mücadele devam edilmeli' söylemlerine rağmen denedik olmadı. Başaramadık. Bundan sonrası için MHP'liliğimi noktalarken, ülkücü duruşumu her zaman muhafaza etmeye devam edeceğim.' şeklinde konuştu.

9 IŞIK SÖYLEMİ AYAKLAR ALTINDA
İstifa etmesinin arkasında siyasi başarısızlığın ve partiyi iktidara taşıyamamanın asla olmadığını söyleyen Carus;'Partimizin 9 ışık söylemindeki şahsiyetçilik ilkesi ciddi şekilde çiğnenmiş, MHP içindeki menfaatçi uygulamalar şahsımı ciddi anlamda rencide etmiştir. Dün genel başkana en sert şekilde muhalefet edenlerin kendilerine en ufak bir paye verildiğinde gidip Bahçeli'nin elini öpmelerinden dolayı ortaya çıkan kişilik erozyonundan dolayı istifa ettim. Partimin ilkeli, prensipli, karakterli ve dik duruşlu olmamasından dolayı istifa ettim. Yarın Bahçeli partimizden gittikten sonra MHP'yi eski duruşuna getirebilecek bir lider genel başkanlığa getirildiği takdir de yeniden MHP'ye üye olurum. Bundan da asla gocunmam.' diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Meydannet.com

alperen carus