Başkan Genç: 17 Nisan'da pişman olmamak için evet

TAKİP ET

Sokak sokak gezerek vatandaşlardan 'Evet' oyu isteyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Hangi görüşe mensup olursanız olun, hangi siyasi partiye oy verirseniz verin, bu sefer vatanımızın birlik ve bütünlüğü için 'Evet' diyelim" dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne hazırlanırken, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, mahalle mahalle, sokak sokak gezerek vatandaşlara yeni sistemi anlatıyor ve Evet oyu istiyor. AK Parti İlçe Başkanı Ercan Eler, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu ile birlikte Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde düzenlenen ev toplantısında vatandaşlara yeni sistemin getireceği yenilikleri anlatan Genç, bir inşaat firmasının çalışanları ile biraraya geldiği toplantıda ise, 16 Nisan'da yapılacak referandumun bir fırsat olduğunu belirterek, evet oyu istedi.

'EVET'LERİ ÇOĞALTMAMIZ LAZIM'
Yeni sistemi halka tüm detaylarıyla anlattıklarını ifade eden başkan Genç, "16 Nisan'a kadar mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev gezerek halkımıza neden evet denilmesi gerektiğini anlatıyoruz. Hangi görüşe mensup olursanız olun, hangi siyasi partiye oy verirseniz verin, bu sefer vatanımızın birlik ve bütünlüğü için evet diyelim. Karşımızda, ülkemiz adım atamasın, ülkede karışıklıklar olsun, koalisyonlara mahkum kalsın, ekonomik refah olmasın diyen bir cephe var. Bu cepheye karşı, PKK'ya, FETÖ'ye, Avrupa'ya karşı Evet'leri çoğaltmamız lazım. Ülkemizin birliği ve dirliği için, çocuklarımız, yarınlarımız ve istikrar için evet demeliyiz" dedi.

'İSTİKRARI SABİTLEYECEK SİSTEM'
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin siyasi istikrarı sabitleyecek bir yönetim şekli olduğunu belirten Başkan Genç, "Yeni sistemle inşallah istikrar hem siyaset, hem de ekonomide kalıcı hale gelecek. Siyasi riskler oluşmayacak, hükümetsizlik riski oluşmayacak. Cumhurbaşkanı ile Başbakan anlaşır, anlaşamaz gibi durumlar ortadan kalkacak ve piyasalara güven gelecek. Yeni sistem hızlı karar alan, hızlı icraat yapan etkin bir yönetim modeli. Bu referandumda devlet ve millet bütünleşecek, çift başlı sistem ortadan kalkacak. Bu referandum ile 12 Eylül, 28 Şubat, 15 Temmuz, vesayet zihniyetine 'dur' diyeceğiz" diye konuştu. 

17 NİSAN'DA PİŞMAN OLMAMAK İÇİN EVET 
Hayır oyu vermeyi düşünen vatandaşlara da seslenen Başkan Genç, "Demokratik hakkınızı kullanacaksınız, hayır verebilirsiniz, ama sağınıza solunuza bir bakın. Türk milletine ihanet eden ne kadar terör örgütü varsa hepsi 'Hayır' için işbirliği yapıyor. Hayır demeye hazırlanan ve kararsız olan vatandaşlarımıza bir kez daha diyorum ki, 17 Nisan'da pişman olmamak için gelin Evet deyin. Ülkemizin daha güzel bir yarınlara sahip olması için 16 Nisan Halkoylamasından evet çıkması Türkiye’mizi daha da güçlendirecektir" ifadelerini kullandı. 

osman genç