Başkan Genç: Yeni Türkiye'yi birlikte kuracağız

TAKİP ET

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 16 Nisan'da yapılacak referandum için çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor. Vatandaşlardan evet oyu isteyen Genç, "16 Nisan eski Türkiye'den kurtulma günüdür. Yeni Türkiye'yi Evet diyerek birlikte kuracağız" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin halk oylamasına sunulacağı 16 Nisan'da ilçeden güçlü bir evet çıkması için gece gündüz çalışmalarını sürdüren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, referandum gezileri kapsamında gündüz Yavuzselim Mahallesi'nde kahvehane toplantısında vatandaşlarla buluştu, akşam ise Mavi-Yeşil Konutlarında gerçekleştirilen ev toplantısında vatandaşlara yeni sistemi anlattı. 

'ESKİ TÜRKİYE'DEN KURTULACAĞIZ'
Eşi Nimet Genç, AK Parti eski Milletvekili aday adayı ve eski İlçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu, AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, Canik Kadın Girişimciler Derneği (CANKAGİD) Başkanı Filiz Yavuz'un da katıldığı ev toplantısında vatandaşlarla sohbet eden ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin gerekliliğini anlatan Başkan Genç, "Toplumlar da insan gibi büyür, gelişir, güçlenir. Türkiye bugün böyle bir yol ayrımındadır. Yeniden tarih sahnesinde yer almak için; Güçlü bir Türkiye için evet diyoruz. Daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük, daha adil bir Türkiye için evet diyoruz. 16 Nisan eski Türkiye'den kurtulma günüdür. Yeni Türkiye'yi ‘evet’ diyerek birlikte kuracağız" dedi.,

'DARBELER TARİHE KARIŞACAK'
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile darbelerin artık tarihe karışacağına da vurgu yapan Genç, şunları söyledi: "Türkiye’deki mevcut sistem darbelere zemin hazırlamaktadır. Artık darbelere zemin hazırlayan bu sistemi değiştirmek hem istiklal hem de istikbal meselesi haline gelmiştir. Mevcut sistemde, siyasi iktidar zayıf olunca, bürokratik vesayet güç kazanıyor ve ülke dış müdahale ve operasyonlara açık hale geliyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bu riskler ortadan kalkacak ve Türkiye'nin demokrasi çıtası yükselecek."

 

osman genç