Başkan Osman Genç: Çalıştık, başardık

TAKİP ET

1.5 senedir Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için çalıştıklarını ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç,' Canik Belediyesi olarak her zaman Türkiye'nin sorunlarına çözüm ürettik, yüküne omuz verdik. 16 Nisan halk oylaması referandumunda gece gündüz çalıştık. Zahmetsiz rahmet olmaz. Aldığımız % 72 oy ile Karadeniz merkez ilçeler arasında birinci olduk. İnanarak çalıştık ve başardık 'dedi.

16 Nisan halk oylamasının ardından teşekkür turlarına devam eden Başkan Genç, Ak Parti Canik ailesini Canik Kültür Merkezi’nde düzenlenen akşam yemeğinde ağırladı. Düzenlenen yemeğe Başkan Genç’in yanı sıra, eşi Nimet Genç, Canik Belediyesi Başkan Yardımcıları, Ak Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, Gençlik Kolları Başkanı Serkan Asma, SKM Başkanı Mustafa Marap, Canik eski ilçe Başkanı ve Milletvekili adayı Yılmaz Hocaoğu, Canik Belediyesi eski meclis üyesi ve Milletvekili aday adayı Elif Coşkun Bilgin, Canik Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç, mahalle başkanları, muhtarlar, dernek ve STK temsilcileri katıldı.

TÜRKİYE’NİN SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETEN, YÜKÜNE OMUZ VEREN BİR BELEDİYEYİZ
Canik Belediyesi olarak her zaman elini taşın altına soktuklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç,” Göreve geldiğimiz 2004 yılından bu yana, 3 dönemdir Canik Belediyesi olarak, teşkilatımızla bir olduk beraber olduk. Bu birlik ve beraberlikle gerek ilçemizin, gerekse partimizin seçimlerinde hep başarıyla ayrıldık. Türkiye’mizin sorunlarına çözüm ürettik. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın omuzlarındaki yüke omuz verdik. 1.5 yıl önce başlattığımız Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çalışmalarımızı referanduma 60 gün kala hızlandırdık. Bugün ise karnemizde % 72 EVET yazıyor. Çalışmalarımızın karşılığını aldığımız için mutluyuz “dedi.

CANİK’TE 1.5 YILDIR CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNİ ANLATIYORUZ
Canik’te 1.5 yıl önce Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatmaya başladıklarını ifade eden Başkan Genç, ” Ülkemizin önünü tıkayan bu sistemden kurtulmamız gerektiğini Cumhurbaşkanımız her defasında dile getirdi. Biz de Canik Belediyesi olarak sorumluluk üstlenerek “ Yeni Türkiye Yolunda” başlığı altında tam 19 konferans gerçekleştirdik. Bu konferanslarda  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi nedir ? Bu sistem bize ekonomide, icraat ve reformlarda, eğitimde, toplumun her alanında ne gibi faydalar sağlayacak ? vb konularda alanında uzman kişileri ilçemizde konferanslar aracılığıyla Samsunlu hemşehrilerimizle buluşturduk. Çok şükür 16 Nisan’da % 72 oy alarak bu çalışmalarımızın karşılığı aldık. Gururluyuz.” dedi.

YENİ TÜRKİYE KONFERANSLARINA BAŞLADIĞIMIZDA HERKES BİZİ ELEŞTİRMİŞTİ
1.5 yıl önce “Yeni Türkiye Yolunda” konferanslar serimize başlarken herkes bizi eleştirmişti. Çok açık ve net ifade etmek istiyorum. Bir çok kesimden ne oluyor bu Canik Belediyesine, ne oluyor Canik Belediye Başkanına da bu konferansları yapıyor ? eleştirilerine maruz kalmıştık. Bugün ise aldığımız % 72 oyla Karadeniz Bölgesi’ndeki Büyükşehirler arasında merkez ilçelerde birinci sıradayız. Çalışırsanız olur arkadaşlar. Birlikte çalıştık, birlikte başardık” dedi.
BAŞKAN GENÇ SOSYAL MEDYADAN CANLI YAYINLA 582.390 KİŞİYE SİSTEMİ ANLATTI
Canik olarak teşkilatla bütünleşerek güzel bir referandum çalışması gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Genç,”16 Nisan halk oylaması referandumunda 168 program düzenleyerek vatandaşlarımızla bir araya geldik. Vatandaşlarımıza ev toplantılarında, çay ocağı ve kahvehane toplantılarında, esnaf ziyaretlerinde, açılışlarda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine neden evet demeleri gerektiğini anlattık. Bu programlarımızla 27 bin kişiyle yüz yüze görüşme fırsatımız oldu. Programlarımızı sosyal medya üzerinden canlı yayınlayarak 582.390 kişiye eriştik. Ve tüm bu çalışmalarımız sonucunda % 72 oy aldık. Aziz vatandaşlarımıza, tüm teşkilatımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

ŞİMDİ DAHA ÇOK ÇALIŞMA ZAMANI
16 Nisan’da evet oylarıyla ülkenin geleceğini güçlü kılan vatandaşlara teşekkür eden Başkan Genç,” İlçemiz Canik’te referandum süreci boyunca Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ülkemizin geleceği olduğunu, sistemin neler getireceğini anlattık. %72 oy aldık ancak % 28’de hayır dedi. % 28’lik bir kesimin neden hayır dediğini iyi analiz etmek ve değerlendirmemiz gerekir. Biz Canik’te bunu yapıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi artık geçmiştir. Şimdi icraat zamanı“ dedi.

SKM BAŞKANINA PLAKET
Konuşmanın ardından Canik Belediye Başkanı Osman Genç, referandum boyunca çalışmalarından dolayı Ak Parti Canik Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Marap’a bir plaket takdim ederek teşekkür etti.