Başkan Yılmaz AK Parti İl Danışma Meclisi'nde konuştu!

TAKİP ET

AK Parti Samsun İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz; 'Ülkenin 2023 hedeflerinin ön hazırlığını Samsun olarak 2019 yılında gerçekleştirmeliyiz' dedi.

Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salon Şehit Ömer Halis Demir Konferans Salonunda ki toplantıda katılımcılara seslenen Başkan Yılmaz, 2023’e giden süreçte AK Parti’nin bir süreç tanımının olduğunu ve bu sürecin aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı tarif eden persfektifi ile de bir bütün olduğunu ifade ederek; “Biz Ak Partililerin 2023 hedefi Türkiye Cumhuriyeti'nin de hedefi haline geldi. Çünkü Türkiye'yi son 16 yılda bulunduğu konumdan buraya getiren AK Parti siyaseti aynı zamanda devletimizin de omurgasını oluşturdu. 2023'e siyaseten hazırlanacağız ama aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı sistemi de farkını gösterecek Önümüzdeki süreçte ki olağan genel kongreden sonra da bu farkın en büyük belirgin atraksiyonlarını ülkemiz adım adım İnşallah yhayata geçirecek. Şimdiden Cumhurbaşkanımızın yoğun diplomasisi Çin ve Amerika'yı kapsayan bu son ziyaretleri Aslında 21 mayıstan sonraki 21 Mayıstaki kongreden sonra daha yoğun bir tempoda çalışacağımıza yönelik ilk ipuçlarını veriyor diye düşünüyorum. “dedi.


          2023 HEDEFİNİN ANTRENMANINI 2019 SÜRECİNDE YAPACAĞIZ
     Samsun'da başka bir özel durumunda var olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Bana göre 2023 hedefinin adeta sanki antrenmanını 2019 sürecine yönelik hazırlıklarla yapmamız gerekiyor diye düşünüyorum. 2019 hazırlıklarını Samsun'da yaparsak eğer ülkemizin 2023 hazırlıklarına yönelik olan bir perspektifin küçük bir tatbikatını burada gerçekleştirmiş oluruz. Nedir bu 2019 hazırlıkları; 2023 hedefinde Türkiye'de olmasını istediğimiz her şeyin yani Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü yılında olmasını istediğimiz her şeyi biz 2019'a kadar Samsun'da yapmalıyız. Bunun başında bana göre eğitim politikaları geliyor diye düşünüyorum Milli Eğitim Müdürü ile Geçen hafta konuştum. Eğitimde, ortaöğretimde tam günü yakalayabilmemiz için bizim 480 -500'e yakın derslik yapmamız gerekiyor dedi. Yani 30 tane okul yapmamız gerekiyor. Bu 30 tane okul meselesini halletmemiz lazım. Yani 2019'da Samsun tam gün eğitimi gerçekleştirmiş şehirlerden birisi olmalıdır. Yani tam gün eğitim sistemine kim halletti dendiğinde elini kaldıracak şehirlerden birisi Samsun olmalı. Kim yatak ve sağlık kapasitesi açısından yeterli kapasiteye sahip dendiğinde Samsun şehri elini kaldıran şehir olmalıdır. Kim sporda, kim ulaşımda kim bunun dışındaki güvenlik vesaire hizmetlerde başarılı, bunu kim gerçekleştirdi dendiğinde elini kaldıracak şehir Samsun olmalıdır. Buna göre bir 2019 projeksiyonu çizip buna yönelik geleceğe koşar adım ilerlemeşiyiz. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak hesabımızı kitabımızı bunun üzerine kuruyoruz. Yani özetle Türkiye'nin 2023 için hedeflediği şeyleri biz 2019'da Samsun'da gerçekleştirmiş olmalıyız. Bunun için de bir konunun daha altını çizerek söylüyorum, ülkemizde geri kalmış olan Türkiye'nin Bana göre hak etmediği kırsal kalkınma sorunumuz var. Köylerimize çok büyük yatırımlar yapıyoruz. Yoldu suydu kanalizasyondu gibi büyük yatırımlar yapıyoruz. İki sene içerisinde aşağı yukarı 300 milyon lira köylere para harcadık. Kırsal kalkınmanın, tarıma dayalı ekonominin hayvancılığın vesairenin daha doğrusu köy geçiminin köyde işbirliğinin seviyesini yükseltmemiz için yapmamız gereken işlere yönelik olan bir hamleyi de kırsal kesimde Büyükşehir Belediyesi olarak yapma çabasında içerisinde olacağız.”

Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salon Şehit Ömer Halis Demir Konferans Salonu