Başkan Zihni Şahin'den önemli açıklamalar!

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, ''Kesinlikle partimden ayrılmayı, başka bir yerden aday olmayı düşünmedim, aklımdan bile geçirmedim'' dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, samsunvehaber.com kameralarına çok özel açıklamalar yaptı.


CUMHURBAŞKANIMIZIN ONAYI İLE GELDİK

Başkan Şahin, ''Samsun halkı tarafından çok sevildiniz. Toplumun her kesiminde sizinle ilgili olumlu eleştiriler geliyor, bu sevgiyi nasıl oluşturdunuz?'' sorusuna ''Her şeyden önce insanları sevmek ve insanları hizmet noktasında fedakarlık yapmayı kendimize şiar edinmişiz. Ben şunu samimi olarak ifade edeyim. Lise yıllarından bu yana cemiyet hayatının içindeyiz ve üniversiteyi bitirdiğimiz dönemden sonra sürekli bulunduğumuz yerlerde dert babası sıkıntılarla ilgilenen bir kişilik oluşmuştu. Daha sonra 22 yıl dersanecilik yaptık. Binlerce öğrenci yetiştirdik. Orada yaptığım fedakarlıkların neticesinde haberimiz olmadan belediye başkan adayı olduk. Bafra’da belediye başkanlığı kazandık. 9 yıl orada hizmet ettik. Yusuf Ziya Yılmaz beyin milletvekili adayı olma vesilesiyle boşalan belediye başkanlığı görevine sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ile biz geldik.


SAMSUN SEVDALISIYIM

Özellikle bizi sevsinler kabul etsinler diye bir davranışta bulunmadık. Tabi halimiz neyse onun gerekleri yaptık ve Samsun’da oluşan problemlerim üzerine gittik. Gülsan Sanayi Sitesi’nde gerçekte büyük bir sıkıntı vardı. Onlarla 3 defa toplantı yaptık. Problemlerden kaçmadık. Problemin üzerine gittik. Birçok yerde toplumun kangren haline gelmiş sıkıntıların üzerine giderek bazıları çözdük, bazılarını gündemimize aldık. İnsanlarla güzel diyaloglar kurduk. Belki de tam benim istediğim seviyede olmamıştır. Yaz ayı belediyelerin en yoğun olduğu ay. Çok yoğun bir çalışma içindeydik. Toplumda her kesimi ile istediğim şekilde buluşmuş değilim. Buna rağmen fırsat buldukça insanları belediyede ağırladık. STK’ları esnafları ziyaret etik. Normal yapmamız gerekeni, yaptık. Ve Samsun’da beni gerçekten sevdi. Ben de Samsun’u seviyorum. Samsun sevdalısıyım. Samsun’da sokaklarda gezmekte zorlanıyorum. Çok büyük bir sevgi gösterisi yapılıyor, nereye gitsek o ilgiyi görüyorum çok müteşekkirim. Samsun’un tamamında çok olumlu tepkiler alıyoruz. Tüm ilçelerden. Önemli olan gönüller girmekti, biz de gönüllere girdik'' dedi.


PARTİ DEĞİŞTİRME İŞİNE SICAK BAKMADIM

İlçe belediye başkan adaylığı konusunda size bir teklif yapıldı mı? sorsunu da yanıtlayan Başkan Şahin, ''Net olarak adaylık konusunda bize bir şey söylenmiş değil. Aday gösterilmedikten sonra dışardan çok büyük talepler oldu. Ama ben parti değiştirme işine hiçbir zaman sıcak bakmadım. Net olarak baştan beri hayır dediğim halde parti içindeki kliklerden bizi yıpratmak isteyenlerden bu konu ile ilgili başka partiden aday diye haber yaptırdılar. Ben bunları seviyesiz ve yakışıksız buluyorum.


GÖNÜLLERİN BAŞKANIYIZ

Beni herkes iyi tanır. Zihni Şahin eğer bir şey yapacaksa bunu çok açık net bir şekilde yapar. Gidip de hiçbir zaman arkadan dolaşarak sinsice bir iş yapmaz. Eğer ben başka bir partiden aday olacak olsaydım çok rahat bir şekilde çıkardım. Çünkü siyasetten geçinen bir insan olmadığım için kimseye bağımlı bir siyaset yapan birisi değilim. Ben 2 dönem belediye başkanlığı yaptım. Kesinlikle partimden ayrılmayı başka bir yerden aday olmayı düşünmedim, aklımdan bile geçirmedim.  Fakat en büyük mücadele, parti içindeki mücadele, parti içindeki gruplar her halde biz yıpratma adına böyle adımlar atıyor. Önemli olan başkan olmak değil bir yerlere gelmek değil. Geldiği zaman nasıl bir intiba bıraktığı önemli. Bizde Samsun’a geldik şu ana kadar 7 ay belediye başkanlığı yaptık ve insanların gönüllerine girdik. Bu bizim için en büyük bir kazanç. Çok büyük bir onur. Biz gönüllerin başkanıyız. Herkes kendine yakışanı yapar ben  de kendime yakışanı bugüne kadar yaptım bundan sonra da devam edeceğim'' diye konuştu. 

Kaynak: Samsun Ve Haber