Belediyeler Birliği 3. Kez Şenol Kul'u Brüksel'e davet etti

TAKİP ET

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi'nin Brüksel'de düzenlenecek toplantısına davet edildi.

Türkiye’den 9 kişinin katılacağı toplantı 2-5 Mayıs 2018 tarihlerinde Brüksel’de gerçekleştirilecek. Brüksel’de düzenlenen Avrupa Birliği Bölgeler Komitesinin toplantılarına daha önce de iki kez katılan Şenol Kul toplantıya 3. Kez davet edildi. 

Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi (ABBK) Avrupa Birliği'nde yerel hükümetleri temsil eden danışma kurumudur. Komite, yerel ve bölgesel hükümetlerin, Komisyon, Parlamento ve Konsey'e verdiği görüşlerle alınan kararları etkilemekte, yerel ve bölgesel hükümetlerin çıkarlarını korumak ve kollamakta, kurumların daha demokratik çalışmasını sağlamaktadır.

2-5 Mayıs 2018 tarihlerinde gerçekleşecek toplantı farklı oturumlardan oluşacak. Çeşitli konu başlıklarında yerel yönetimler ile ilgili sunumlar yapılacak toplantıda, ayrıca istişare görüşmeleri de yapılacak.  

EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİM

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Böylesine önemli bir alanda ülkemizi temsil etmek için Türkiye Belediyeler Birliği tarafından davet edilmekten kaynaklı mutluyum. Avrupa Birliği Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği yetkililerine teşekkür ediyorum. Ülkemizi ve yerel yönetimleri en iyi şekilde temsil edeceğim” şeklinde konuştu.  

şenol kul