Canikliler Hollanda'yı kınadı

TAKİP ET

Hollanda'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrı Canik'te protesto etti. Vatandaşlar, slogan ve dövizlerle Hollanda'yı kınarken, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Hollanda'nın bu faşist, ırkçı ve hiç de demokratik olmayan tavrını şiddetle kınıyoruz" dedi.

Canik Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda gerçekleşen protesto mitingine Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri, AK Parti ilçe teşkilat üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

'HOLLANDA'YI KINIYORUZ'
Türk bayraklarıyla ve Hollanda'yı protesto eden dövizlerle meydanda toplanan vatandaşlar, attıkları sloganlarla Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'yı konsolosluğa sokmayarak sınır dışı eden Hollanda'ya tepki gösterdi. Tepki eyleminde basın açıklaması yapan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, diplomatik skandala imza atan Hollanda'yı kınadıklarını söyledi.

'SALDIRILARINA YABANCI DEĞİLİZ'
Hollanda'nın tavrının Türk milletine yabancı olmadığını belirten Başkan Genç, "Hollanda'nın 1970'li yıllarda Türk kardeşlerimizin yaşadığı evlere ve kahvehanelere nasıl faşizanca saldırıldığını unutmadık. Yine Saray Bosna'da Hollanda'nın yaptığı katliamları unutmak mümkün değildir. Hollanda'nın diplomatik nezaketten uzak, faşist, ırkçı tutumunu kınıyoruz" dedi.

'AVRUPA'NIN SAHTE DEMOKRASİSİ'
Hollanda ve diğer Avrupa ülkelerinin demokrasi ikiyüzlülüğünün ortaya çıktığını ifade eden Başkan Genç, "Bakanımızı 30 metre kala kendi topraklarımıza sokmadılar. Oradaki vatandaşlarımıza atlarla, köpeklerle saldırdılar. Bunların hiçbiri kabul edilebilir değil. Hollanda'nın bu faşist, ırkçı ve hiç de demokratik olmayan tavrını şiddetle kınıyoruz. Bu yapılan Türkiye'nin ilerleyişi, gelişimine karşı yapılmış bilinçli bir davranıştır. Bunun altında yatan sebep, Avrupa'da hayır oylarının yüksek çıkmasını amaçlayan bir zihniyettir" diye konuştu. 

'TÜRKİYE'DEN KORKUYORLAR'
Türkiye'nin eski Türkiye olmadığına da vurgu yapan Başkan Genç, "Türkiye Cumhuriyetinin bakanlarına vatandaşlarıyla buluşma izni vermeyenler, PKK'nın, FETÖ'nün ve diğer eşkıya çetelerinin 'hayır' kampanyası yapmasına müsaade ediyor. Hollanda'nın davranışı Hollanda'nın değil, Avrupa'nın Türkiye'de yapılması beklenen anayasal düzenlemelerin yapısından korkmasından kaynaklanıyor. Türkiye yenilik ve kalkınma yolunda harekete geçti, Türkiye'nin, Avrupa'ya yetişmeye çalışan o eski ülke olmadığını anlamaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

'BİRLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRİYOR'
AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler de, "Hollanda'nın skandal tutumu, Avrupa'nın çirkin yüzünü ve Batı'nın sahte demokrasisini ortaya çıkardı. Avrupa'nın Türkiye'ye ve Türk milletine karşı bu tavrı, kendini küçültse de, bizim milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirir" derken, AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, Hollanda'nın bir kadın bakana yaptığı çirkin tavrın kadın haklarına da yapılmış bir saldırı olduğunu dile getirdi.

Eylemde, Türk bayrakları ve dövizlerle Hollanda'ya tepkilerini gösteren vatandaşlar, attıkları sloganlarla da Hollanda'yı protesto etti.