CHP Atakum'da sular durulmuyor

TAKİP ET

Samsun'da aday olamayan ve kazan kaldıran CHP'li iki isim DSP'den aday olacak iddiası CHP kulislerini hızlandırdı.

Samsun'da CHP'den istifa eden Atakum Belediye Başkan aday adayı Bayram Çelik ile adaylığının kadın milletvekili tarafından engellendiğini açıklayan aday adayı Aylin Şahin Tat'ın DSP'den aday olacakları iddiası gündeme geldi.
Samsun'da aday olamadıkları için kazan kaldıran CHP'li iki isimin DSP'den aday olacakları ileri sürüldü.
Samsun'da CHP'nin Atakum adayı Cemil Deveci olduktan sonra kazan kaldırarak partiden istifa eden CHP Atakum Belediyesi Başkan aday adayı Bayram Çelik ile adaylığıının CHP Milletvekili Neslihan Hancıoğlu tarafından adaylığının engellendiğini söyleyen Aylin Tat'ın DSP'den aday olacakları iddia edildi.

Cemil Deveci'nin CHP Atakum Belediye Başkan adayı gösterilmesi sonrası aday adaylarından Bayram Çelik noter kanalı ile partiye istifasını gönderdi. Diğer CHP Atakum aday adayı Aylin Şahin Tat ise, sosyal medyada yaptığı açıklamada adaylığının CHP Milletvekili Neslihan Hancıoğlu tarafından engellendiğini dile getirdi. CHP Atakum'da yaşanan bu gelişmelerin ardından yeni bir iddia daha gündeme geldi.
İddiaya göre Atakum adayı olamayan ve CHP'den istifa eden Bayram Çelik, DSP'den Samsun Büyükşehir adayı olacak, CHP Milletvekili Hancıoğlu'na tepki gösteren Aylin Şahin Tat ise DSP'den Atakum adayı olacak. Bu iddianın gündeme gelmesi CHP'lilerin tepkisine neden olurken, Atakum'da her iki isminde DSP'ye geçmesi halinde sol oyları bölecekleri öne sürüldü.
Öte yandan Aylin Şahin Tat, DSP iddiası ile ilgili açıklama yaparak, CHP'nin yuvası olduğunu başka bir partiye geçmeyeceğini söyledi.

Kaynak: Samsun Kent Haber

CHP Atakum