CHP Genel Merkezi'ne ikinci Samsunlu

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları 14. Olağan Kurultayı Pazar günü Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapıldı. Üç adayın yarıştığı kurultayda CHP Gençlik Örgütleri'nin yeni Genel Başkanı Emre Yılmaz oldu.

Adaylardan Ceyhun Sabahattin Sorguç 108, Ali Gökçek 164 ve Emre Yılmaz 237 oy alarak yarışı tamamladı. Emre Yılmaz’ın listesinden Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeliğine seçilen Samsun Gençlik Kolları İl Başkanı Burak Bulgurcuoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Koç’tan sonra ikinci Samsunlu olarak genel merkezde görev yapacak.

Besim Ünsaldı’nın divan başkanlığını yaptığı kurultayda yazman üyeliğe de Samsun Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı Refik Yıldız seçildi. Samsun Gençlik Örgütü’nün blok olarak desteklediği Emre Yılmaz’ın yeni dönemde yeni projeler ile Gençlik Örgütü’nü büyüteceği konuşuluyor.

Gençlik Kolları MYK Üyesi Burak Bulgurcuoğlu açıklamasında “Siyasete 11 yılımı verdim. Çocuk yaşta idim, partiye geldiğimde bu aşk hiç bitmedi of demedim partim için her zaman mücadele ettim. Bunun karşılığını da fazlasıyla aldım. Eğer bugün 81 il örgütümüzün seçtiği delege kardeşlerim Emre Yılmaz’ın şahsında bizlere destek veriyor ve göre addediyorsa bunun sorumluluğu ağırdır, bizler de bu yükün farkındayız” dedi. Ayrıca Samsun’lu olarak genel merkezde olduğunu da hatırlatan Bulgurcuoğlu “Genel Başkan Yardımcımız Haluk Koç bir Samsun’lu ben iki Samsun’lu oldum. Gençlik Örgütleri düzeyindeki Samsun temsil hakkımı layıkı ile başaracağıma inanıyorum. Uzun yıllardan beri gençlik MYK’sında temsil edilmeyen Samsun yeni döneme damgasını vuracaktır. Genel Başkanımız Emre Yılmaz, Karadeniz Bölgesi’nden 4 MYK üyesi tercih ederek bölgeye verdiği önemi açıkça göstermiştir” diye konuştu.

Devir teslimin ardından Samsun’a gelecek olan Bulgurcuoğlu, Gençlik Kolları Samsun İl Başkanlığı’ndan istifa ederek, görevi il yönetim kurulu’nun içerisinden seçeceği kişiye devredecek.