CHP'nin kurduğu OHAL Mağdurları Masası nedir? Ne iş yapar işte yanıtı

TAKİP ET

Chp Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, parti genel merkez nezdinde OHAL Mağdurları sekreteryası kurulduğunu, Samsun'da da aynı şekilde OHAL mağdurları masası oluşturulduğunu bildirdi. Akçagöz amaçlarının, kamuda açığa alınan ve Fetö ile ilişkilendirilmesi dahi mümkün olmayan kişilerin durumlarının yeniden gözden geçirilmesidir dedi.

Chp Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, yaptığı basın açıklamasında şu sözlere yer verdi:"15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden, Ohal uygulamaları kapsamında kamuda binlerce kişinin açığa alındığını biliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak genel merkez nezdinde Ohal Mağdurları sekreteryası kurduğumuzu ve Samsun'da da aynı şekilde bir Ohal mağdurları masası oluşturduğumuzu daha önce kamuoyu ile paylaşmıştık. 
          Bu sekreteryayı oluşturmaktaki amacımız, bu sürecin, Fetö ile yakından uzaktan alakası olmayan kişilerin mağduriyetlerine sebebiyet vermesinin önüne geçmekti. Ohal kanunu ile birlikte, hukuka aykırılık iddia edilse de, Mahkeme yolları kapalı olduğu için, açığa alınan kişiler bu kararlara karşı dava açamıyorlar. Dolayısıyla, çaresizlikten, Bimer ve Valiliklerin ilgili birimlerine itirazlar yaptıklarını biliyoruz. Sekreteryamıza da bu tür başvurular olmaktadır. Bize gelen başvuruları hassasiyetle değerlendiriyoruz.
          Bu nedenle, kamuda açığa alınan ve Fetö ile ilişkilendirilmesi dahi mümkün olmayan kişilerin durumlarının yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir. Fetö'yü devlet kurumlarından temizlerken, masum vatandaşlarımız zarar görmemelidir. Bu konuda daha hassas olunmalıdır. Devlet, adil olmalıdır. Devlet, kendisine duyulan güveni zedelememelidir. "

CHP Samsun'da OHAL Mağdurları Masası kurdu, CHP OHAL Mağdurları Masası, OHAL Mağdurları Masası nerede, OHAL Mağdurları Masası iletişim

CHP Samsunda OHAL Mağdurları Masası kurdu