Çiğdem Karaaslan'dan hemşehrilerine 'Samsun 2023' çağrısı!

TAKİP ET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, mimarı ve öncüsü olduğu Şehrim 2023 Projesi'ne ait otobüsün cuma günü Samsun'da olacağını belirterek, "Hemşehrilerimizi büyük buluşmaya bekliyorum. Her bir fikir geleceğin Samsun'u için hayati önem taşıyor" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, mimarı ve öncüsü olduğu Şehrim 2023 Projesi için hemşehrilerine önemli bir çağrıda bulundu. Projeye ait Türkiye'yi turlayan otobüsün cuma gün Samsun'da olacağını hatırlatan Çiğdem Karaaslan, "Samsunluları otobüsü ziyaret etmeye bekliyoruz. Bu büyük buluşma önemli çünkü her bir fikrin geleceğin Samsun'u için önemi çok büyük" dedi.


 KİMLİKLİ ŞEHİRLER İDEALİ 
Şehrim 2023'ün aslında 'Türkiye'nin 2023 vizyonu' olduğunu belirten Çiğdem Karaaslan, "Her şehir kendi 2023 vizyonunu masaya yatırıyor. Böyle kimlikli şehirler idealinden yola çıkarak, her şehre özgü stratejiler, hedefler ve vizyon haritalarının ortaya konulması sağlanıyor" diye konuştu.  MEYDANLARDA HALKLA BULUŞMA 'Bir şehri anlamanın en iyi yolu o şehre giden yoldur' diyerek yola koyulduklarını söyleyen Karaaslan, "Böylece şehirlerimizin meydanlarında halkımızla buluşuyor, onların, talep, öneri, istek ve en önemlisi şehirleriyle ilgili belki hayallerini ve hedeflerini bire bir öğreniyoruz" dedi.
 İSTANBUL'DA YAŞAYAN SAMSUNLU
 Projenin mobil uygulama ve web sitesi üzerinden akıllı teknolojileri kullanma imkanı sunduğuna da dikkati çeken Karaaslan, "Örneğin İstanbul'da yaşayan bir Samsunlu'nun şehriyle ilgili hayallerini dinleyebiliyoruz. Bizler de o şehre gidiyoruz. Şehrin bütün dinamiklerini bir araya getiriyor, 'çevre', 'şehir' ve 'kültür' başlıkları çerçevesinde değerlendirip masaya yatırıyoruz" ifadelerini kullandı.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE BİRLİKTE: Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ile, 9 Mart'ta parti genel merkezi önünde, "Şehrim 2023 Projesi"ni başlatmıştı. 


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A RAPOR 
Ortak Akıl'a verdikleri öneme değinen Çiğdem Karaaslan, "Özellikle bu çalışmada ortak akıl bize çok şey söylüyor. Sanat tarihçisi, kentsel tasarımcı, mimar, şehir plancısı, sosyologlarla birlikte değerlerdirmelerde bulunuyoruz. Elde ettiğimiz tüm bilgiler, analizler bir rapor halinde Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak" dedi. Otobüsün cuma günü Samsun'da olacağını hatırlatan Karaaslan, "Samsun'umuzun geleceğini görebilmek adına her bir fikir, her bir görüş çok ama çok önemli. Samsunlu hemşehrilerimizin yoğun ilgisini bekluyorum" dedi.

Kaynak; samsungazetesi