Çiğdem Karaaslan: Yapacağımız çok iş var

TAKİP ET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, referandumdan 'Evet' çıkmasının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlamaya katıldı. Karaaslan, milletin tarih yazdığını belirterek, ''Bundan sonra yapacağımız çok iş var" dedi.

16 Nisan'da yapılan referandumda 'Evet' çıkmasının ardından binlerce Samsunlu Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlamaya katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ile meydanı dolduran Samsunlular referandumdan 'Evet' çıkmasını kutladı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt ve Orhan Kırcalı ile  referandumdan 'Evet' çıkmasının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlamaya katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da, Başbakan Binali Yıldırım Ankara'da yaptıkları konuşmaların meydanda bulunan dev ekranda yayınlanmasının ardından Samsunlulara seslenen Çiğdem Karaaslan, meydanı dolduran Samsunlulara teşekkür etti. Karaaslan, "Bu meydanın dili olsa da konuşsa. Samsun Cumhuriyet Meydanı bugüne kadar çok tarihi olaylara şahitlik etti ama bugün sizler tarafından bir kez daha tarih yazıldı. Allah hepinizden razı olsun. Bugün Samsun ve tüm Türkiye sadece bir halk oylamasında 'evet' oyu kullanmadı, aynı zamanda daha aydınlık geleceğe 'evet' dedik. Milli iradeyi seçtik 'evet' dedik. Kalkınmayı seçtik 'evet' dedik. Hep birlikte güçlü bir aile olarak büyümeyi seçtik 'evet' dedik. Hakikaten bundan sonra yapacağımız çok iş var" değerlendirmesinde bulundu.

Sandığa giderek demorasiye katkı veren tüm Samsun halkına ve Türkiye'ye teşekkür eden Karaaslan, ''Mahalle başkanlarımıza, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, ilçe teşkilatlarımıza, il teşkilatımıza, il başkanımıza, belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize ve bakanımıza teşekkür etmek istiyorum. Milli iradenin başladığı şehir, bir kez daha üzerine düşeni yaptı. Bir kez daha Samsun rekor kırdı ve tarih yazdı. Farklılıklarımız bizim en büyük zenginliğimiz. Bizim ayrılığımız gayrılığımız yok. Farklılıklarımız var ama mesele vatan olduğunda, mesele memleket olduğunda, mesele ay yıldızlı bayrak olduğunda işte böyle kocaman bir Türkiye ailesiyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından düzenlenen havai fişek gösterisi ile kutlama sona erdi.

Çiğdem Karaaslan