Cihat Başerli Milletvekili Aday Adayı Oldu!

TAKİP ET

HUDER Samsun Şubesi Kurucu Başkanı Avukat Cihat Başerli, AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adaylık müracaatını yaptı.

Başerli müracaat dilekçesini AK Parti Samsun seçim işlerinden sorumlu İl Başkan yardımcısı Ersan Aksu’ya teslim etti.

Avukat Cihat Başerli Siyasete girme sebepleri hakkında şunları belirtti, “Ülkemiz, devletimiz ve  etrafımızın, ulusal veya  uluslararası yani, iç ve dış  şer güçler, yapılar, devletler, taşeron terör    örgütleri vs.  tarafından, yoğun bir şekilde  çevrildiği, kuşatma altına alındığı  şu günlerde; Sayın Cumhurbaşkanımızın davasına, idealine, TBMM’de Samsun’dan bir vekil olarak   faydalı olabilmek,  ülkemizin ve Samsun’umuzun    gelişmesine, kalkınmasına, insanımızın refahının   artırılması çalışmalarına, eğitimde, kültürde, ilimde, sanatta, sporda, teknolojide, istihdam, üretim ve  ekonomide yapılacaklara    destek olup,  katkı sunabilmektir..

Ayrıca, 15 temmuz ruhunu taşıyan, özgür düşünebilen, milli irade yanlısı STK’ larımızın siyasette daha  etkili ve de söz sahibi  olabilmesi, kurumsallaşabilmesi ,ayrıca (18 yaşında engelli  bir oğlum olmasından dolayı da)  engelli vatandaşlarımızın  mevcut  haklarının daha da  iyileştirilmesi, geliştirilmesi, bürokrasinin azaltılması ve sadeleştirilmesi  ve yine, kadın ve  gençlerimizin, üretim ve istihdam alanında, ülke ekonomisi ve yönetiminde   daha fazla yer alabilmesi  için özel gayretler sarfetmek istiyorum…Bu vbz.  bir çok konuda  tecrübe ve  birikimim var, Ankara’yı ve bürokrasiyi   biliyor, kendime güveniyorum. Bunları  ülkemiz, milletimiz, Samsun’umuz ve hemşerilerimizin  menfaatine   TBMM’de, AKPARTİ’miz içinde ve  Sayın Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde  değerlendirmek istiyorum. Bu sebeplerle 24 haziran milletvekilliği seçimlerinde  AKPARTİ’den Samsun milletvekili adaylığı  için  aday adaylığı müracaatımı yaptım.

HUDER SAMSUN KURUCU BAŞKANI CİHAT BAŞERLİ KİMDİR

1971 Samsun-Ladik’te doğdu.

1988  yılında Samsun-Alaçam İmam Hatip Lisesinden,

1996 yılında da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Okul sonrası staj ve askerlikten sonra 1998 yılında Samsun merkez İlkadım’da serbest avukatlık mesleğine başladı.

2003 yılının başından itibaren 2013 yılı temmuz ayına kadar İstanbul’a giderek  İstanbul Kadıköy’de serbest avukatlık yaptı.

Ardından tekrar Samsun merkeze döndü ve yaklaşık 5 yıldır Samsun merkez İlkadım ilçesinde serbest avukatlık mesleğini icra diyor.

Evli ve 4 çocuk babası olan Cihat Başerli’nin eşi de avukat…

Ortaokul ve Lise yıllarından beri siyasete, sosyal, kültürel, vakıf, dernek, STK ve örgütlenme faaliyetlerine ilgi duyan Başerli, sporu, futbolu, müziği, resmi, sinemayı, tiyatroyu, sanatsal faaliyetleri, kitap okumayı seviyor.

Avukat Cihat Başerli Ankara’da Üniversite yıllarında Milli Gençlik Vakfı Ankara Şube yönetiminde aktif olarak yer aldı.

1998-1999 yıllarında Samsun’da Fazilet Parti’si Atakum İlçe yönetiminde yer aldı ve 1999 seçimlerinde Fazilet Partisi Atakum belediye meclis üyesi adayı oldu.

MÜSİAD Genel Merkez, Hizmet Sektör Kurulu Yönetiminde 1 Yıl görev alan Başerli halen MÜSİAD Genel Merkez üyesi.

2014 belediye seçimlerinde AK Parti Samsun İlkadım Belediye Meclis üyeliği için müracaat etti.

2016 yılının başlarında Hukuki Araştırmalar Derneği HUDER Samsun şubesini kuran Avukat Cihat Başerli, halen, Ankara’da HUDER GENEL MERKEZ yönetim kurulu üyeliğini yürütüyor.

Samsun Milli İrade Platformu SAMİR ve İnsan Ve Medeniyet Hareketi Samsun Derneği kurucularından olan Başerli Türkiye çapında faaliyet gösteren,  benzer başkaca sivil toplum örgütlerinin de aktif olarak görev yapmaktadır.