Erdoğan Tok: Yeni Sistemle Milletin Merkezi Güçlenecek

TAKİP ET

16 Nisan'da hızlı işleyen bir idareye, bürokrasiye, ekonomiye, güçlümeclis ve güçlü Türkiye'ye 'evet' diyeceğini vurgulayan BaşkanErdoğan Tok, Türkiye'nin hem içerde, hem dışarda daha dagüçleneceğini, yeni sistemle kalıcı istikrarın garanti altınaalınacağını, vesayetin ortadan kalkacağını, hızlı işleyen bürokrasi vehızlı büyüme olacağını ifade etti.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığıhükümet sistemi için ilk gezi programını, AK Parti İlçe Yönetimi ve AKPartili Belediye MeclisÜyeleri ile birlikte Demirciler Yokuşu veBağdat Caddesi esnaflarına yaptı.

"YETKİ KARMAŞASINA SON"
Mevcut sistemle yetki karmaşası ve ihtilafı olduğunu anlatan BaşkanTok, Tek partili dönemde Cumhurbaşkanı Atatürk, Başbakan İsmet İnönüile arasında yönetim krizi yaşanıyordu. O dönemde iki yakın dostbirbiri ile sürekli çatışma yaşıyordu.  Yetki ihtilafı vardı. Bu soruno dönemde olduğu gibi özellikle koalisyon dönemlerindegünümüze kadarsıklıkla yaşanıyordu. Müzakereler  yapılamıyordu. Anlaşmazlıkçıkıyordu. Bu yetki ihtilafı  koalisyonlu hükümet sisteminde  herBaşbakan  veCumhurbaşkanı arasında yaşanıyordu. Yeni sistemde artıkbu ihtilaf ve boşlukolmayacak.  Güçlü bir hükümet modeli olacak.”dedi.

"NEDEN ‘EVET’ ?"
16 Nisan Pazar günü yapılacak olan halk oylaması için neden ‘evet’diyeceklerini anlatan Başkan Tok, Yeni sistemle kalıcı istikrarıngaranti altına alınacağını, vesayetin ortadan kalkacağını, hızlıişleyen bürokrasi ve hızlı büyüme olacağını ifade etti.

"GÜÇLÜ MECLİS GÜÇLÜ İCRAAT"
Meclisin doğrudan belirlenmesi ile milli iradenin daha da güçkazanacağını ifade eden Tok,  “ Yeni sistemle meclis için ayrı,cumhurbaşkanı için ayrı oy verilecek. Bu hükümet modeli ileMeclisimizin ve Milletvekillerimizin güç kazandığı bir sistem olacak.Cumhurbaşkanlığı milletin makamı olarak tescillenmiş olacak. Yasama
yetkisi Meclis’e verilecek. Hükümetler tasarı gönderemeyecek. Kanunlarla ilgili her şey Meclis kontrolünde olacak. Meclis ilk defaHSYK'ya üye seçecek. Halkın temsilgücü artacak. Güçlü yasama, güçlümeclis, güçlü icraat olacak” dedi.

"DAHA AZ BÜROKRASİ, HIZLI BÜYÜME"
Vatandaş 16 Nisan’da hızlı işleyen bir idareye, bürokrasiye veekonomiye 'evet' diyeceğini vurgulayan Başkan Erdoğan Tok, “ Daha az bürokrasi, daha hızlı büyümeye olacak.  Kararnamelerle hızlı düzenlemeimkanı oluşturulacak. Refah ve huzur seviyesi daha da artacak.Ekonomide olduğu gibi, güvenlik politikaları da hız kazanacak. Terörlemücadele, huzura güç verecek. Birlik ve huzur pekişecek. Merkezsiyaset güçlenecek. Devlet değil, milletin merkezi güçlenecek.Siyasette uzlaşma,diyalog kültürü gelişecek.” diye konuştu.

İlkadım Belediye başkanı Erdoğan Tok