Gençlik Meclisleri Atakum'da buluştu

TAKİP ET

Türkiye Kent Konseyleri Gençlik Meclisleri Buluşması, Atakum Kent Konseyi Gençlik Meclisi ev sahipliğinde Atakum'da gerçekleştirildi.

Türkiye Kent Konseyleri Gençlik Meclisleri Buluşması, Atakum Kent Konseyi Gençlik Meclisi ev sahipliğinde 26-27 Şubat tarihlerinde Atakum’da gerçekleştirildi. Buluşmaya Ankara, İzmir, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Sivas, Sinop, Karşıyaka, Bayraklı, Karaburun, Kuşadası, Bandırma, Fındıklı, Milas, Mezitli Kent Konseyi Gençlik Meclislerinden gelen gençler katıldı. Buluşmada Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Av. Gülay Deveci ile Atakum Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şevket Özkaya da gençlerle bir araya geldi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençler Onur Anıtı’nı ziyaret ederken iki gün süren toplantıların ardından Gençlik Meclisleri adına Atakum Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Emircan Kuyumcu basın açıklaması gerçekleştirdi. 

“SAVAŞIN KARŞISINDAYIZ”
Başkan Kuyumcu, açıklamasının başında Ukrayna-Rusya arasında yaşanan savaşı kınadıklarını söyleyerek, “Savaş emrini verenler savaş cephesinde olmadıkları müddetçe savaşı oyun zannederler. Bu bir oyun değildir. Biz Kent Konseyleri Gençlik Meclisleri olarak savaşın taraflarının değil savaşın bizzat karşısında yer alıyoruz. Savaşlar haklıyı değil güçlüyü temsil etmekte olup, hiçbir zaman adalet sağlayıcı değildir. Bu sebeple 21. yüzyılda savaş gibi ilkel dürtülerin tamamının son bulmasını istiyoruz” dedi. 

Gençlik Meclisleri Atakumda buluştu