Hızlı tren Samsun'a değer katacak

TAKİP ET

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, 62'inci Hükümet Programı'na alınan Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi'nin şehre değer katacağını söyledi.

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, yıllardır fizibilite çalışmaları yapılan Hızlı Tren Projesi'nin 62'inci Hükümet Programı'na alınmasını değerlendirdi. Demir, hızlı trenin şehri geliştireceğini ve değer katacağını dile getirdi, muhalefete de göndermede bulundu.



2023 HEDEFLERİ YERİNE GETİRİLİYOR

Milletvekili Demir, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 62'inci Hükümet Programı'na Samsun Hızlı Tren Projesi'ni almasını değerlendirdi. Hızlı Tren Projesi'nin yıllardır gündemde olduğunu belirten Demir, "AK Parti'nin 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmalarını atmaya devam ediyor. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kapsayacak programla, Türkiye'nin kendi uçağını yapan bir ülke olması, ekonomi, eğitim, alt yapı, sosyal güvenlik gibi pek çok gündem maddesini içine alan hedefler koyduk. 2023'e kadar dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına giren bir ülke olmak da en büyük hedeflerimizden birisidir" dedi.



BİNALİ YILDIRIM ZİYARET EDİLMİŞTİ

2023 hedefleri kapsamında Samsun özelinde de özlemle beklenilen bir projenin bulunduğuna dikkati çeken Milletvekili Demir, "Samsun-Ankara arası bin 70 kilometrelik demiryolunu 400 kilometreye düşürecek çalışmanın fizibilitesi yapılıp hazırlanmıştı. Projenin hızlanması için güzergahın geçtiği illerin milletvekilleri ile dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı ziyaret etmiş, konunun önemini aktarmıştık. Kendisi de projenin erkene alınması için gerekenin yapılacağı konusunda bize söz vermişti. 2023'e kadar bitirilecek 100 önemli projeden birisi Samsun-Ankara demiryolu hattıdır. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, 62'inci Hükümet Programı'nda da buna yer verdi. Yüksek hızlı trenler, otoyollar ve duble yollar ülke ekonomisine ciddi bir tasarruf sağlıyor. Hızlı tren projesinin hayata geçmesi demek, Samsun'un değer kazanması ve  gelişiminin daha da hızlanması demektir" diye konuştu.



MUHALEFETE ELEŞTİRİ

Muhalefet partilerinin hızlı tren konusunda hep eleştirdiğine de dikkati çeken Milletvekili Demir, "Samsun için yapılacak her konuda olduğu gibi hızlı tren konusunda da eleştiriler aldık. Seçim çalışmalarında 'Hızlı tren Samsun'a yapılmayacak' diyerek, propaganda yapıldı. Hamd olsun, hükümet programına alınmasıyla AK Parti olarak verdiğimiz bir sözü tutmuş bulunuyoruz. AK Parti olarak, hayaller peşinde koşmuyoruz. Yapamayacağımızı vaat etmiyoruz. Hayalleri gerçeğe dönüştürüyoruz" dedi.



DAVUTOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Milletvekili Demir, Samsun, Amasya, Çorum, Kırıkkale ve Ankara demiryolu hattını hükümet programına alan başta Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere, kabine üyelerine, Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine teşekkür etti.