Karaaslan dolu dizgin

TAKİP ET

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, hafta sonunu Samsun'da dolu dolu bir programla geçirdi.

ARICILARLA KAHVALTI

Karaaslan, Samsun İli Arı Yetiştiricileri Birliği yönetimi ve üyeleriyle sabah kahvaltısında bir araya gelerek arıcıların sorunlarını dinledi. Birlik Başkanı Rasim Kaplan, arı yetiştiriciliğinin zorluklarından ve yaşadıkları sorunlardan bahsederek, ''Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na arıcılara verdiği   desteklerden dolayı teşekkür ediyor, devletimizin desteğiyle bal üretiminde çok daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum'' dedi.

Çiğdem Karaaslan ise, ''Arıcılığın kalitesi ülkemizde geçmiş yıllara göre verilen desteklerle arttı. Ancak daha iyi seviyelere gelebiliriz. Hükümet olarak bize düşen görevleri bugüne kadar yaptık ve eksiklikleri tamamlayarak yapmaya devam edeceğiz” dedi.

YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİ

Karaaslan beraberindeki İl Başkanı Muharrem Göksel, İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser ile birlikte İlkadım İlçe Danışma Meclisi Toplanısı'na katıldı. Karaaslan burada yaptığı konuşmada yeni anayasa ve başkanlık sistemi konularında konuştu. Karaaslan, ''1982'den beri 34 yıldır tartışılan bir konu anayasa. Biz hemen daha yeni darbe girişimi yaşamış bir ülkenin fertleri olarak darbe anayasası ile yönetilmek istemiyoruz. Biz bunu yeni söylemiyoruz. Bunu göreve geldiğimiz ilk günden beri söylüyoruz. Çünkü AK Parti vizyonu olan bir parti, hedefleri belli olan bir parti. Hedeflerini asla gündelik olaylara göre değiştirmeyen bir parti. Hedef muassır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak. Başbakanımızın dediği gibi 2019 yılına kadar seçim yok. Yeni anayasa çok uzun zamandır gündemimizde. Bu gömlek ülkeye dar geliyor. Vesayet sistemini kırdık, olmaz denilenleri oldurduk. Bize biçilmeye çalışılan elbiselerinin içine girmeyi reddettik. Biz halkın sesine kulak verdik. Halkın dediğini yaptık. Biz bizim için vazgeçilmezimiz üniter yapı. Asla ve asla Türkiye için eyalet sistemi yok. Türkiye her açıdan güçlü olursa, o zaman hiç bir terör örgütü başarılı olamaz. Türk milleti için hangisinin hayırlı olacağını düşünüyoruz. Türkiye'nin geleceğini düşünüyoruz. Onun için başkanlık sistemi olmazsa olmaz. Asla ve asla rejim değişikliği değil. Hükümet modeli değişikliği. Yeni anayasa ile birlikte hükümet modeli değişikliği hayata geçecek. Kararı halk verecek. Anayasa değişikliğinin mecliste oylanması durumunda çıkacak sonuca göre referandumla sandıklara gideceğiz'' dedi.

GIDA FUARI'NA ZİYARET

Karaaslan daha sonra TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Samsun Gıda 2016 Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistiği Fuarı'nı ziyaret etti. Firmaların açtığı stantları tek tek ziyaret eden Karaaslan, sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı.

TÜGVA SÖYLEŞİSİNE KATILDI

Çiğdem Karaaslan son olarak TÜGVA Samsun İl Temsilciliği'nin düzenlediği 'Gençlik ve Aile Söyleşilerine' konuşmacı olarak katıldı.