Karaaslan: Yeni bir dönem başladı

TAKİP ET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'ye üye olmasını, ''Bugün Türk siyasi tarihinde bir milat'' şeklinde değerlendirdi.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, NTV ve A Haber canlı yayınlarına katılarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'ye üye olmasını değerlendirdi.

''Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'ye üye olması ile tarihi bir günü yaşadık'' diyen Karaaslan, ''Türkiye çok önemli gelişmelere gebe bir dönemin içinden geçiyor. Sadece AK Parti açısından değil, Türk siyaseti açısından yeni bir dönem başladı. Cumhurbaşkanımız yuvasına, kurucusu olduğu partiye geri döndü. Sayın Cumhurbaşkanımızın partisi ile kurduğu gönül bağı ilişkisi bugüne kadar kopmamıştı, bunu hepimiz biliyoruz. Artık bundan sonra resmi olarak devam edecek'' dedi.

Partili Cumhurbaşkanlığı'nın tarafsızlık ilkesine gölge düşürmeyeceğini belirten Karaaslan, ''Sayın Cumhurbaşkanımızın bugüne kadar ki tavrı, söylemi hepsi birbirini destekleyen şekilde oldu. Muhalefet tarafından referandum sürecinde tek adamlık vurgusu üzerinden kampanya yürüttü. Ben bunu şöyle yorumluyorum. Tek devlet, tek bayrak, tek millet ve tek vatan diyen bir liderle bir aziz milletin tek yürek oma hali aslında bu. Muhalefet tarafından tek adamlık safsatası ile açıklanmaya çalışıldı, bu doğru değil. Bu tek yürek olma halini, söylemlerimizle, kararlarımızla ve tercihlerimizle bugüne kadar samimiyetle götürdük. Cumhurbaşkanımız halk tarafından seçildi. Daha sonra referandumda, 18 maddenin arasına cumhurbaşkanımızın ve bundan sonraki cumhurbaşkanlarının partileri ile olan ilişkilerini devam ettirmesi konusunda bir öneri getirdik ve halk bunu kabul etti. Bunu kabullenmemek aslında halkın tercihine karşı durmak anlamına gelmekte. Muhalefet bunu söyleyecek aksini beklemiyoruz. Bu gerçekçi değil'' dedi.

''Cumhurbaşkanlığı hükümet modeli ile yeni bir kültür oluşuyor'' diyen Karaaslan, ''Yaşayarak göreceğiz. Bugün Türk siyasi tarihinde bir milat. Artık yeni bir yol haritamız var. Bu haritayı eski yöntemlerle eski ezberlerle yorumlamaya çalışmak doğru olmaz. Önümüzde yeni bir pencere açıldı. Bu pencereden bakarak durumu değerlendirmek lazım. Bundan sonraki süreç uluslararası anlamda, hem de Türkiye'nin kendi içindeki siyasi gelişmeler anlamında ufuk açıcı olacak. Artık yeni vizyonlara ihtiyacımız var. Çok önemli bir hükümet modelini hayata geçirdik. Onunla birlikte açılan yeni bir kapı var. Bu kapıdan yeni yolculuğumuza Cumhurbaşkanımızın parti üyeliği ile devam edeceğiz'' diye konuştu.

Çiğdem Karaaslan