Karaaslan:16 Nisan'da Gençler gereğini yapacaktır

TAKİP ET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, ''Gençler hayatın her kademesinde olduğu gibi siyasette de var olacak. Bunun önünü kapatmak isteyenleri ben gençlere havale ediyorum. Bunun gereğini de gençler yapacak" dedi.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Gençlik Komisyonu üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Ihlamur Kafe'de düzenlenen programa İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, KADEM Şube Başkanı Meral Kıvırcı ve gençlik komisyonu üyeleri katıldı.

GENÇLER 15 TEMMUZDA İNİSİYATİF ALDI

Kahvaltının ardından konuşma yapan Karaaslan, 24 yaşında AK Parti gençlik kollarında siyaset yapmaya başladığı belirtti. 

 

Türkiye'nin geçmişte çok zor dönemlerden geçtiğini belirten Karaaslan, "1980 darbesini yaşadık. Çok küçüktük ve anlatılanları çok fazla anlamıyorduk. Fakat anlatılanların bugünün dünyasında tekrar yaşamak istemezdik elbette. Darbe nasıl olurmuş, sokaklarda tanklar insanların üzerine nasıl sürülürmüş 15 Temmuz'da hep beraber gördük. Gençler 15 Temmuz'da çok büyük inisiyatif aldı. 'Gençlerin ilgisini çekmez bu iş' diyenlere inat meydanlarda, sokaklardaydınız. Bu ülkenin en büyük umudu da burada yatıyor aslında. Hiç kimsenin hesaplamadığı şeyde siz gençlerin varlığıydı" dedi.

GENÇLER TÜRKİYEYİ GELECEĞE TAŞIYACAK

Türkiye büyüme potansiyeline sahip bir ülke olduğunu belirten Karaaslan, ''Türkiye'nin genç nüfus potansiyeli Türkiye'nin geleceğine yön verecek kadar önem arz ediyor. Tüm bunlara baktığımızda bu bizi 2013 yılında Gezi olaylarının başlamasının öncesine götürebilir. Gezi olayları öncesinde Türkiye'nin tüm verileri rekorlar kırıyordu. Tam da bu noktada güçlü Türkiye'nin adımlarını atmışken Gezi Parkında ağaçlarla başlayan bir süreç yaşadık. Orada ön planda olan gençlerdi ve gençleri mıknatıs etkisiyle oraya geçmeye çalışanlar vardı. Fakat aynı gruplar daha sonra gençleri sokaklara ve sokak aralarına davet etmeye başladı. Gençleri çatışmaya davet etmeye başladı Tıpkı, 'sırtımızı terör örgütüne yasladık' diyenlerin yapmaya çalıştığı gibi. Gençleri bu saatten sonra kimsenin sokak aralarına, kavgaya ve çatışmaya çağıramaz. Türkiye'nin çok önemli tecrübe kazandı. 

Gençlerin artık yapması gereken en önemli görev sivil toplum örgütü çatısı altında, siyasi partiler çatısı altında ama resmi ve legal çatılar altında fikir üretmek, geliştirmek ve eğitim gördüğü alanda kendisini geliştirmek. Gençler Türkiye'yi geleceğe taşıyacak'' dedi.

GENÇLER GEREĞİNİ YAPACAK

Türkiye'de son günlerde Cumhurbaşkanlığı modelinin tartışıldığını dile getiren Karaaslan, "Hepiniz bu tartışmanın belki her gün içindesiniz. Konuşulanları biliyorsunuz, belki sizinde kafanızda soru işaretleri oluşuyor. Ama bu 18 madde içinde toplumun bir tek kesimini doğrudan ilgilendiren bir madde var. O da seçilme yaşıdır. Biz diyoruz ki, bir gruba seçme hakkını veriyorsak, seçilme hakkını da vermeliyiz. Çünkü as olan seçmektir aslında. Fakat gençleri bundan mahrum etmeye çalışmak, gençleri ara sokaklarda kavga etmeye çağıranların bugün gençlere seçilme hakkı verildiğinde sesini yükselterek, 'gençler bizi mi yönetip yönlendirecek' demelerini bir genç siyasetçi olarak utançla karşılıyorum. Gençler hayatın her kademesinde olduğu gibi siyasette de var olacak. Bunun önünü kapatmak isteyenleri ben gençlere havale ediyorum. Bunun gereğini de gençler yapacak. Sandıkta hesap soracak. Biz gençlere her zaman güveniyoruz'' dedi.

TÜRKİYE TARİHİ YOL AYRIMINDA

Halk oylamasının 16 Nisan'da yapılacağını hatırlatan Karasalan, ''Türkiye'nin en tarihi yol ayrımlarından biri olacak. Siz gençler burada mesuliyet sahibisiniz. Bizim gidip anlatamadığımız ve anlayamadığı için kafasında soru işaretleri bulunan ve aksi bir oy kullanacak olan hiç kimse kalmamalıdır. Biz kendi teşkilatımız olarak, biz gençlerinde kafasının içindeki soru işaretlerine cevap vereceğiz. Evet verecek olanların yanı sıra hayır verecek olanlarda mutlaka olacak ama Türkiye için ne kadar öneli bir karar verileceği özellikle gençlerimize anlatacağız. Türkiye'nin bundan sonraki yol haritasında güçlü bir yönetim modelinin hayatımızda olmazsa olmaz olduğunu iyi anlatmak zorundayız."

Karaaslan konuşmanın ardından gençlerle bir süre sohbet etti.