Karadeniz'de CHP'li belediyelerden güç birliği

TAKİP ET

Karadeniz Bölgesi'nde yer alan CHP'li belediyeler Atakum Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen toplantıyla bir araya geldi. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un da katıldığı toplantıda, bölgenin ortak sorunları, çözüm önerileri, iş birlikleri görüşülerek güç birliği yapıldı.

Atakum Belediyesi ev sahipliğinde Karadeniz Bölgesi'nde görev yapan Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediyelerin başkanları dayanışma toplantısı Atakum Yalı Kafe'de gerçekleştirildi. Bölgenin sorunları, yapılacak iş birlikleri, ortak eylemlilik gerektiren konularda dayanışma sağlanması ve CHP'li belediyelerin bölgeye katacağı projelerin görüşüldüğü toplantıya, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ile Hopa, Ardanuç, Arhavi, Borçka, Kemalpaşa, Fındıklı, Beşikdüzü, Eynesil, Piraziz, Espiye Soğukpınar, Gülyalı, Gümüşhacıköy, Merzifon, Mecitözü, Zile ve Almuş Ataköy belediye başkanları olmak üzere toplamda 17 belediye başkanı bir araya geldi.

GELENEKSEL OLACAK
Bir süre önce CHP'nin Afyon ve İzmir'de gerçekleştirdiği belediye başkanları toplantılarının çok verimli ve etkili olduğunu belirten Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, "O toplantılarda ufkumuz açıldı ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşanan sorunları ve ne ile karşı karşıya kaldığımızı görme fırsatı bulduk. Karadeniz, hem sosyolojik hem de coğrafi olarak, ülkenin diğer bölgelerinden daha farklı bir yer. Daha fazla özelliği olan bir yer. Burada diğer bölgelere göre örgütlenmenin bazı zorlukları var. Bunu kendi aramızda değerlendirmek istedik. Ne yapmalıyız? Diğer illerden farkımız ne? Neye İhtiyacımız var? Birbirimize hangi alanda nasıl katkı verebiliriz? Sorularını cevaplamak için bugün buradayız. Bu ilk toplantı fakat bunu gelenekselleştireceğiz. Belirli aralıklarla bu toplantıları, Karadeniz’in değişik illerinde gerçekleştireceğiz. Karadeniz, içe içe olan bir bölge. Karadeniz’in tümü Samsun’da ve Karadenizli olup da Atakum’da yaşamayan neredeyse yok. Karadeniz’in her kesiminden hemşehrimiz, Atakum’da yaşıyor. O yüzden bu toplantı, Atakum için de çok önemli" sözlerini kaydetti.