MHP'den Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri - Samsun Haber

TAKİP ET

MHP Samsun İl Başkanlığı bünyesinde Kadına yönelik şiddetle mücadele semineri 150 Kadının katılımı ile Hasret Düğün Salonunda MHP Samsun İl Başkan Yardımcısı Avukat Tuğçe Karadeniz'in sunumu ile yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, "Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin talimatı ile geçen aylarda bu salondaki Kadınlarımız ile Analar Bacılar Kurultayına katıldık ve Partimizin Politikalarında Kadınlarımızın değerini en yüksek düzeye çıkarmak için yapılan çalışmaları yerinde bilgi edinmiştik. Bugün burada düzenlediğimiz semineri Samsun ilimizde yaygınlaştırılarak ve daha kapsamlı diğer paydaş kurumlarla iş birliği içerisinde gerçekleştireceğiz. Kadınsız insanlık, kadınsız toplum, kadınsız gelecek olmaz, olamaz diyor ve Seminerimizin hayırlı olmasını, başarılı geçmesini içtenlikle diliyorum." dedi.
Seminerde Kadınlara; Kadına yönelik fiziksel, cinsel, ekonomik, duygusal şiddet, aşağılama, hukuksal hakları ve Kades uygulamasının tanıtımı gerçekleştirilmiştir.


Seminerde sunumu ile Kadınları bilgilendiren MHP Samsun İl Başkan Yardımcısı Avukat Tuğçe Karadeniz ise seminer sonunda değerlendirmelerde bulundu.
Karadeniz konuşmasında, "Geçmişten günümüze önemli bir sosyal problem olan kadına şiddet konusunda kadınların başvurabileceği hukuki yollar ile ilgili bilgilendirmede bulunmuştur. Şiddet gören veya şiddet görme ihtimali bulunan kadınların, devlet tarafından sağlanan hukuki olanaklardan etkin bir şekilde yararlanmasının önemine değinmiştir. Konuşmasında Kadına yönelik şiddetle mücadelede tüm devlet kurumlarının ve bütün toplumun ortak bir bilinçle mücadele etmesinin önemine vurgu yapan Karadeniz, kadınlarımızın şiddete karşı haklarını bilmesi ve bir o kadar da bu hakları kullanması noktasında cesur olmaları gerekliliğinin önemine dikkat çekmiştir. Kadınların şiddet veya şiddet ihtimali karşısında hem hakları konusunda bilinçlenmeleri hem de bu hakları kullanmalarını sağlayarak bu problemin çözülmesinde tüm bireylerin ve kurumların daha fazla çaba harcaması gerektiğini ifade etmiştir." dedi.

MHPden Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri