Milletvekili Karaaslan : Başka Hiç Bir Partide Yok

TAKİP ET

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen projelerin toplu açılış törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan'ın genel başkan yardımcısı olarak sorumlu olduğu Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı'nın başka hiç bir partide olmadığını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kültür Kongre Merkezi'nde Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Çevre Projeleri Açılış Töreni'ne katıldı.

Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti çevre ve şehircilik konusunda da farklı bir parti olduğunu belirterek, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan'ı salondaki davetlilere tanıttı. Başbakan Yıldırım sözlerine ''Hiçbir partide bakanlık yanı sıra parti genel başkan yardımcılarına baktığınız zaman çevreyle ilgili bir birim yoktur. AK Parti çatısı altında hem Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız var. Çiğdem Karaaslan. Kendisi mimardır. Hem de yerel yönetimler genel başkan yardımcımız var. Çevreyi ve şehirciliği çok önemsiyoruz'' dedi. Konuşmanın ardından Samsun, Bartın ve Kastamonu'ya canlı yayın bağlantısı yapılarak 120 tesisin açılış kurdelesi kesildi.

Çok önemli çevre projelerinin yapılan törenle hizmete girdiğini belirten Karaaslan, ''AK Parti olarak göreve geldiğimiz günden itibaren çevre konusuna çok önem veriyoruz. Başbakanımızın da dediği gibi AK Parti çatısı altında Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı var ve bu siyasi partilerde tek. AK Parti bugüne kadar çevreye her zaman duyarlı bir politika izlemiştir. Bu anlamda 12 Eylül 2015'te yapılan 5. Olağan Kongre’nin ardından Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı kurulmuştur. Çevre politikalarını oluştururken amaç ve hedeflerimiz, canlıları önceleyen, ekosistemi bütün olarak değerlendiren, gelecek nesilleri gözeten 'sürdürülebilir yaşam' stratejileri oluşturmaktır. Yeryüzü bize atalarımızdan miras olduğu kadar, çocuklarımızında bize emanetidir. Tüm bu yapılan çalışmaları ve projelerin amacı, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmaktır'' diye konuştu.