Milletvekili Kırcalı: Çift başlılık sona eriyor, koalisyon dönemi bitiyor

TAKİP ET

AK Parti Samsun milletvekili Bafra programı kapsamında bir dizi ziyaretlerde bulundu. Kırcalı, Van'a tayini çıkan Bafra Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Bafra'ya yeni atanan kaymakam Ali Fuat Türkel ve Bafra Baro temsilciliğini ziyaret etti. Milletvekili Kırcalı'nın ziyaretlerinde Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven ve ilçe yönetim kurulu üyeleri yer aldı.

AK Parti Samsun milletvekili Av.Orhan Kırcalı ziyaretler sonrasında mevcut sistemin aksaklıkları ve anayasa değişikliği konularında önemli açıklamalar yaptı.

Milletvekili Kırcalı açıklamalarında şunları söyledi: 15 Temmuz FETÖ ihanetinden sonra oluşan Yenikapı ruhu ülkemiz ve milletimiz için çok büyük bir önem taşımaktadır. Türkiye birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukları aşmaktadır. Anayasanın 18 maddesi TBMM’de kabul edilmiştir. Cumhurbaşkanımız onayladığında ise bu değişiklikler milletimizin kararına sunulacaktır. Bu değişiklikler ile yürütmede ki çift başlılık sona ermekte, koalisyonlar dönemi bitmektedir. Değişen hükümet modelidir. Artık % 20 ile değil en az 50’nin üzeri ile hükümet kurulacaktır. Bu daha güçlü bir iradenin onayı demektir.  
AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı mevcut sistemin aksaklıklarını çarpıcı bilgilerle açıklayarak şunları söyledi: Türkiye mevcut sistem ile 72 yılda 4 darbe ve 9 darbe teşebbüsü yaşamıştır. Başbakan ve bakanlarımız idam edilmiş, liderler cezaevlerine atılmış, TBMM kapatılmış, danışma meclisleri kurulmuş, milletimizin oy vermediği isimler başbakan ve bakan olmuştur. Mevcut sistem siyasi krizler meydana getirmiştir. Bu kadar vahim sonuçlar veren böyle bir sistemin değişmesinin zamanı gelmiştir. Milletimiz bunu görmüştür. Bizde MHP ile uzlaşma kültürünü esas alarak 18 maddelik bir değişiklik yaptık. Kararı milletimiz verecektir. Milletimizin evet diyeceğinden hiçbir şüphemiz yoktur.