Milletvekili Köktaş 70. İl Danışma Meclisi'nde konuştu

TAKİP ET

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, AK Parti Samsun İl Başkanlığı 70. İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda, Samsun Milletvekilleri adına, Türkiye Büyük Millet Meclis'inde yapmış oldukları çalışmalar, çıkarılan kanunlar, ülke gündemi ve ilimizde yapılan çalışmalar hakkında bir konuşma yaptı.

AK Parti Samsun 70. İl Danışma Meclisi Toplantısı Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. 
Toplantıya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Bölge Koordinatörü Hacı Turan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt ve Orhan Kırcalı, İl Koordinatörü Cumhur Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser ve yönetimi, İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe ve yönetimi, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve teşkilat mensupları katıldı.
Toplantıda AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, AK Parti Samsun İl Başkanlığı 70. İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda, Samsun Milletvekilleri adına, Türkiye Büyük Millet Meclis'inde yapmış oldukları çalışmalar, çıkarılan kanunlar, ülke gündemi ve ilimizde yapılan çalışmalar hakkında bir konuşma yaptı.

İşte o konuşma metni; "Kurtuluş savaşından sonra 15 Temmuz’da 2.inci kez Gazilik şerefine nail olan bir meclis üyesi olarak Milletvekillerimiz adına saygıyla selamlıyorum.
Hak ile batılın, şeref ile zilletin, cehennem ile cennet mücadelesinin adı olan Kerbala'yı, bir tarafta hayat iman ve cihattır diyen Hz. Hüseyin'i , bir tarafta ise Hz. Hüseyin'i ben öldürmedim, onu Allah öldürdü diyen Yezid'in ,                                 bir tarafta kalbimiz Hz. Hüseyin'den yana ama çıkarcı Ömer İbn-i Sa'dın bulunduğu ibret dolu bir hadiseyi içerisinde barındıran ,günahları, şirki ve boşa geçirilmiş hayatları geride bırakmak ve anlam merkezli yeni bir hayata uzanan, adını ,Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) hicretin alan hicri yılını tebrik ediyorum, tüm insanlığa ve Müslümanlara hayırlı olmasını diliyorum. 
Türkiye bulunduğu coğrafya itibariyle sürekli herkesin gözünün önünde olduğu bir ülke olmuştur. Bunun sebeplerinden bir tanesinde Türkiye”nin doğu ve batı medeniyetleri arasında bir geçiş bölgesi olmasıdır. 
Bu gerçekle hareketten yıllardır terörle ve teröristlerle mücadelemiz devam etmektedir. 
Yurt içinde başta PKK ve onun çukur siyaseti olmak üzere ;   DHKPC, TİKKO, TKPML gibi  terör örgütleri, 
Dışarıda, DAEŞ’le verilen mücadele yanında 15 temmuz FETÖ terör örgütünün kalkıştığı darbe girişimini bir kez daha lanetliyorum.
Gerek Terörle, gerek darbeyle mücadelede, vatanımızın birliğini, bütünlüğünü, korumak insanlarımızın huzur ve refahını sağlamak için canını feda etmiş şehitlerimize Allah’tan rahmet, geride bıraktıkları ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum.         
Ayrıca bu uğurda canını vermeye hazır olan ancak şahadet şerbetini içemeyen gazilerimize de Allah’tan acil şifalar diliyorum.
Darbe haberini alır almaz halkın iradesine, halktan başka kimse son veremez diyerek meclisi açarak sabaha kadar ölümü göze alarak burada bekleyen başta Meclis Başkanımız İsmail Kahraman’a, Bakanlarımıza, Grup Başkan Vekillerimize,  Milletvekillerimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Kalkışma haberini alır almaz ilk açıklamasını “ölmek var , dönmek yok” diyerek darbe ile mücadeleye karşı koymak, hak ettiği cezayı vermek için tüm güçleri , tüm unsurları hareket geçirerek ülkesine ve demokrasiye sahip çıkan Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a da buradan saygılarımı ifade etmek istiyorum.
İktidara geldiği ilk günden bu yana, milletimizin huzur ve refahı için çalışan, özgürlüğü, demokrasiyi, şeffaflığı, adalet ve kalkınmayı merkeze koyarak bu millete rehber olan,                                                             
“bu millete bedel ödetmeyiz, bir bedel ödenecekse bu bedeli biz öderiz diyen”  darbe gecesi de aynı kararlılıkla, aynı vatan ve millet sevgisiyle, aynı inanç ve tevekkülle hareket eden, bulunduğu mekanda ki imkanlar kısıtlı olmasına rağmen, 14 yıldır yapmış olduğu hizmetlerin belki de çok küçüğü olan iletişim ve telekomünikasyon üzerinden görüntülü olarak bağlandığı, canlı yayın aracılığıyla, milletini demokrasiye ve ülkesine sahip çıkmaya, asker elbisesi giymiş bir avuç teröriste karşı durmaya çağıran,                                      
darbe girişimini püskürtmek için, milleti bayrakları ile birlikte havalimanlarına ve illerin meydanlarına davet eden, tüm olumsuz şartlara rağmen ailesiyle birlikte bu bayrak , bu millet , bu vatan ve devlet için ölümü hiçe sayarak yıllardır sırtını dayadığı ve gücünü aldığı milletinin arasına gelerek, ilk açıklamasını Atatürk Havalimanı’nda yapan, gerçek bir komutan ve gerçek bir liderin nasıl olduğunu tüm dünyaya gösteren liderimiz,                          
Genel Başkanımız, Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a saygı, sevgi ve en derin şükranlarımı buradan arz ediyorum. 
Kalkışma haberini duyan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyan ellerine Türk Bayrakları alarak meydanları dolduran , demokrasiye sahip çıkan , darbecilere asıl darbeyi yapan,  bir daha darbe girişiminde değil bulunmak,                      düşünmeyi bile aklın ucuna getiremeyecek dersi veren, halkın ve hakkın üzerinde hiçbir gücün olmadığını vatan hainlerine bir kez daha gösteren halkımıza şükranlarımı sunuyor, teşekkürlerimi iletiyorum.
15 Temmuz’ u unutmamak ve unutturmamak mecburiyetindeyiz.
O gece çekilen görüntüleri sürekli izlemeliyiz.
Şehitlerimizin , Gazilerimizin hikayelerini dinlemeli ve dinletmeyiz.    
Orada 15 Temmuz darbesini herhangi bir organize ekibin, herhangi bir siyasi, sosyal , ekonomik grubun değil,
bu milletin omurgasını oluşturan kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle , doğulusuyla batılısıyla, kuzeylisiyle, güneylisiyle, iktidarıyla, muhalefetiyle, işçisiyle işvereniyle ülkenin asıl sahipleri olan halkın engellediğini görmekteyiz.                                          
Bir yandan darbe girişimini savuşturup failleri adalet önünde hesap verirken diğer taraftan PKK, DAEŞ terör örgütlerinin eylemlerini arttırarak darbeye nasıl destek verdiklerini yakinen görmekteyiz. 
PKK ve onun çukur siyasetiyle mücadelenin yanında ülkemize sızan DAEŞ terör örgütü mensubu 14 yaşındaki bir çocuğu canlı bomba olarak kullanmak suretiyle Gaziantep’te gerçekleştirdiği ve çoğu çocuk 56 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 
100 kişinin yaralandığı saldırı bizim için bardağı taşıran son damla olmuştur. 
Biz, Suriye halkına karşı sınırlarımız içinde ve dışında insani görevlerimizi yerine getirmeye devam ederken , aynı zamanda uluslararası toplumu ikaz etme görevimizi de sürdüreceğiz.
Fırat Kalkanı Harekatı , Suriye’deki terör örgütlerinin hepsine karşı bölge halkıyla birlikte başlattığımız , meşru bir operasyondur.                       
Cerablus’tan başlayarak batıya ve güneye doğru süren bu operasyonla hedefimiz bu bölgede , ilk etapta 5 bin kilometrekare büyüklüğünde, terör örgütlerinden arındırılmış bir güvenli bölge tesis etmektir.
Türkiye olarak kendi sınırlarımız içinde huzur ve güven içinde yaşamak istiyorsak, Suriye ve Irak’taki gelişmelerin bu doğrultuda ilerlemesini sağlamak mecburiyetindeyiz.                                                   
Aksi takdirde, hem sınır güvenliğimiz , hem de terörle mücadele çabalarımız sürekli tehdit altında olacaktır.
Değerli yol arkadaşlarımız,
Hizmetlerimizi, çalışmalarımızı, yatırımlarımızı sağlıklı yürütebilmek için gerek Bakanlar Kurulu  gerekse Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AK Parti Grubu çalışmalarını aksatmadan devam ettirmektedir.   
Bunlarla ilgili gerekli kanuni düzenlemeler Meclis Genel Kurulunda yasalaştırılarak halkımızın hizmetine sunulmaktadır.
Şimdi meclis çalışmaları ve şehrimizde yapılmakta olan ve yapılacak olan yatırımlar hakkında sizleri zamanım elverdikçe bilgilendirmek istiyorum. 

1 Kasım 2015 seçimleri öncesi milletimize verdiğimiz vaatleri yerine getirmek için Nisan ayında ;                  
-    65 yaşını doldurmuş kimsesiz Türk vatandaşlarına aylık bağlanması ile ilgili ve bazı kanun ve kanun hükmünde değişiklik yapılmasına dair 32 maddelik kanun,

-    Kişisel verilerin otomatik işleme tabi tutulması karşısında bireylerin korunmasına dair 3 maddelik kanun,
                                                                                        

Mayıs ayında ;


-    Kolluk Gözetim Komisyonu kurulması hakkında 13 maddelik kanun, Bu kanunla Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli personelin işlediği iddia edilen suçların araştırılmasında elde edilen bilgi ve belgelerin merkezi bir sistemde izlenmesini amaçlayan kanundur.                                                                

-    İş kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanununda değişiklik yapılmasına dair 29 maddelik kanun; 

Bu kanun geçici işçi çalıştırılmasını düzenleyen bir kanundur. İş Kurumunca gerekli evraklar, teminatlar alınarak yetki verilen özel istihdam büroları aracılığıyla geçici işçi ilişkisini düzenleyen kanundur.
                                                                                       

-    Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına dair 2 maddelik Kanun;

 Bu kanun suç işlediği iddia edilerek savcılar tarafından fezleke hazırlanıp Türkiye Büyük Millet Meclisi ne gönderilen Milletvekillerinin yargılanmalarının önünü açan ,  dokunulmazlıkların kaldırılması kanunudur . 
                                                                              
Oylamaya    531 Milletvekili katılmış bunların ;
              376 sı Kabul
              140 ı Red 
               5 Çekimser
               7 Boş 
           3 Geçersiz  oy olmak üzere , özelliklede teröre sırtını  dayadıklarını söyleyenler , bizi tükürükleri ile boğacağını iddia edenlerin yargı önünde hesap vereceği  kanun olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edilmiştir.                                             
Haziran ayında; 

-    Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 29 maddelik kanun ; 
Bu kanunla yurt dışında Maden Tektik Arama Genel Müdürlüğü arama faaliyetlerinde bulunmak üzere  yurt dışı ihalelere katılabilecek ayrıca Nükleer Santrallerin kurulmasındaki engeller ortadan kaldırılmış ,
                                                                                  
Elektrik , Üretim ,Dağıtım ve Tüketim tesislerinin Milli Menfaatlere ve Maden Teknolojilerine uygun şekilde kurulması ve işletilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması , madenciliğin bir kısmının düzenlenmesi ve enerji üretimini, iletimini ve dağıtımı lisanslarını düzenleyen kanundur.

-    Türkiye Maarif Vakfı 8 maddelik Kanun ; 
Maarif Vakfının kurulmasındaki amaç yurt dışında örgün ve yaygın eğitim hizmetleri vermek ,              
okul öncesi eğitiminden Üniversite eğitimine kadar tüm eğitim süreçlerinde burs vermek , okullar , eğitim kurumları ve yurtlar gibi tesisler açmak , yurt içi de dahil olmak üzere bu kurumlar da görev alabilecek eğitmenleri yetiştirmek üzere kurulmuş olan vakıftır.
Bu vakıf yurt dışında ve yurt içinde bu amaçla kurulmuş olan eğitim kurumlarını da devir alabilecektir. 
Bu kapsama FETÖ Terör Örgütünün okulları da dahildir.                                                                                                                         
      -Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 17 maddelik Kanun;  Bu kanunla terörle etkin mücadele de görev alan asker, polis , diğer yetkili ve görevlilerin daha sonra bu mücadelelerinden dolayı yargılanmaya , sorgulanmaya tabi tutulmalarının Milli Savunma Bakanının , Jandarma Genel Komutanı ve sahil Güvenlik Komutanı ile bu komutanlıklardaki diğer personel için İçişleri Bakanının iznine tabidir.
                                                                                       
1 Temmuz
Danıştay kanunu ile bazı kanunlarda yapılan değişiklikler;
Bu kanunun teferruatına girmeyeceğim. Ancak Yargıtay ve Danıştay dairelerini ve üyelerini yarıya indiren bir kanundur. 65 yaşına kadar görev yapma yerine görevi 12 yılla sınırlandıran bir kanundur. Belki de darbenin de tetikleyicisi olan bir kanundur.             

15 Temmuz 
6728 sayılı 77 maddelik Torba Kanunla Meclis Genel Kuruluna gelen Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına  Dair Kanunla ;
1)    İş ve yatırım ortamının vergi ve prim yükünü azalttık. 
2 ) Ülkemizi yatırımcılar için güçlü bir cazibe merkezi yapacak adımlar attık.                                        
           3 ) Bağkur sigorta primlerini  zamanında ödeyenlere %5 oranında indirerek, esnafımızın vergi yükünü azalttık.
             4 ) Şoför esnafımızdan ÖTV almıyoruz. Taksisini yenileyecek otobüste şehir içi toplu taşıma yapan   K-1, K-2 , K-3 taşıma yapan kamyoncularda dahil olmak üzere araçlardan ÖTV Vergisini kaldırdık.                                      
             5 ) Şehitlerimiz bu ülkeyi bize vatan kıldılar. Hatıralarına sahip çıkıyor, şehit yakınlarımıza araç alımında ÖTV muafiyeti getirdik.                                    
              6 ) Şehit yakınlarına devlette branşına uygun iş imkânı sağlanacak. Yılda 2 sefer şehit yakını işe alımını kaldırdık , Allah şehit haberi verdirmesin olması halinde haktan hemen yararlanacak.
              7 ) Gümrük ve dış ticaret işlemlerini Tek Pencere ile kolaylaştırıyor, maliyetleri ve zaman kaybını önleyerek , Bürokrasiyi azalttık.
              8 ) Çeklerde güveni ve şeffaflığı artırıcı uygulamaları hayata geçiriyoruz. Kare Kodlu Çek uygulaması getirdik.                                                          
              9 ) Yatırım teşvik sistemimizi yeniliyor, bazı süreli teşvikleri kalıcı hale getiriyoruz. Yatırımcılar için cazip kolaylıklar getirdik . Çeke hapis cezası getirildi. Mahkeme bittiğinde toplam borç kadar ödeme yapılacak ödeme yapılmazsa 1500 gün cezai işlem uygulanacaktır.
            10  ) Bölgesel bazlı teşvikin yanı sıra, stratejik sektör bazlı teşvik mekanizmasını da getirdik. Proje Bazlı Destek Sistemini başlattık.                                   
    11 ) Turkuaz Kart Sistemi ile tersine beyin göçünü hızlandırarak yüksek nitelikli insan gücünü ülkemize kazandırdık.
     12 ) Kalkınma Bankası'nı yeniden çalışır hale getireceğiz, finansal yapısını güçlendireceğiz.
     13 ) Eximbank'tan kredi alımında kolaylaştırıcı önlemler getireceğiz.
    14 ) Kamu hizmetlerinin kalitesinden taviz verilmeden kamuda tasarruf önlemlerini hayata geçireceğiz.        
           15 )   Yurtdışında yaşayıp Türkiye'ye geçici olarak araç getiren emeklilerin ilk girişlerinde araçlarıyla yurda girişlerine izin verilecektir.
            16 ) 2/B arazisini kullanan ancak süresinde satın alma başvurusunda bulunmayan vatandaşlarımıza, buraları almak için ikinci bir hak verdik.
            17 ) İmalat sanayinde ve organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösterirken terör ve doğal afetlerden etkilenen KOBİ’ler anlaşmalı bankalardan 100 bin TL kredi kullanabilecek. Bu kredinin  faizinin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak.                                                                
             18 ) KOSGEB’E geri ödemeli desteklerin teminat ve kefaletinin masraf ve faizleri %100 karşılanacak.
             19 ) İmalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin yerli makine ve teçhizat alımlarında kullanacakları kredilerin faizini KOSGEB karşılayacak.
Bunlar, uyguladığımız mali disiplini bozacak tedbirler değil; aksine bütçe ile ilgili bir olumsuzluğu ortadan kaldıracak tedbirlerdir. Bütçeye yükü bütçeye getirisinin çok çok altında, vatandaşlarımız bundan emin olabilir.                                                                        
Harçlar kalkınca yatırımcı ek külfet ödemekten kurtulacak. Bunun sonucunda 10 yatırım kararı veriliyorsa 100 yatırım kararı verilecek.
Bizim için önemli bir ay, önemli bir gün. 
Bu kanunları yaptığımız günün akşamında da darbe girişimi ile karşı karşıya kalıyoruz. 
Meclis açılıyor olağanüstü toplanıyor, darbe kınanıyor 20 Temmuz da da OHAL Kanunu açıklanıyor. 
                                                                                               
Ağustos ayı
Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin kanun;
SGK, vergi, trafik cezaları gibi, belediyelere olan su, imar, atık ve katı atıksu gibi borçların yapılandırılması,  matrah ve vergi artırımı, özel usulsüzlüklerle ilgili cezalar, stopaj vergileri ve bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılması gibi bazı cezaların ceza türüne göre 6 eşit taksitten, 144 eşit taksite kadar taksitlendirilmesi ile ilgili yönelik kanundur.                
Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş. Kurulmasıyla Bazı Kanunlarda değişiklik yapılmasına dair  ilişkin kanun;
Bu kanunun amacı sermaye piyasalarındaki araç çeşitliliği ve yenililiğine katkı sağlamak yurtiçinde kamuya ait olan varlıkları ekonomiye kazandırmak dış kaynak temin etmek stratejik., büyük ölçekli yatırımlara iştirak etmek için Türkiye Varlık Fonu ve Bu fona bağlı alt fonları kurmak yönetmek üzere Türkiye Varlık Fonu yönetimi A.ş şirketi kurulmuş yönetimi ve faaliyetlerine ilişkin esaslar düzenlenmiştir.                                          
Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi ile bazı kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun;
Mecliste yapmış olduğumuz bu önemli çalışmaların yanında şehrimizin ekonomisine ve insanlarımızı mutlu etmeye yönelik bir çok çalışmalarımız  da var. 
Meclis kapanır kapanmaz şehrimize gelerek insanların üzüntülerini, mutluluklarını paylaşmak ve onlarla hasbihal etmek üzere milletimizin arasında oluyoruz.                                                                             
Şehrimize yönelik hizmetlerimizden ; Bakanımız sayın Akif Çağatay Kılıç ile birlikte uzun süredir takip ettiğimiz Çarşamba OSB’nin kurulması için nihayet son aşamaya gelmiş bulunuyoruz. 

İnşallah bu hafta içinde Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek’in  imzasından sonra sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın imzasıyla da yer tahsisi kesinleşmiş olacaktır.                                                       
Ayrıca şehrimizde yapımı devam eden sanayi, hastane, okul ve yol inşaatlarına da devam ederek ödenek çıkartarak onların sonuçlandırılması için çalışmalarımıza da devam ediyoruz. 
Özellikle Karayollarımızın; trafiğin çok tıkandığı, kazaların yoğun olduğu bir çok noktada, üst geçitlerin  yapılması için bir kısımının ihaleleri yapıldı , bir kısmının ise inşaatları başladı, yapım çalışmaları  devam ediyor.
Mutlaka şehrimizin önünü açacak yeni projeleri yeni çalışmaları hayata geçirmek zorundayız.               
Tarım da Havza sal bazlı desteğe geçeceğimiz gibi, hayvancılıkta da Samsun özelikle damızlık yetiştiriciliğinde 22 ilden de biri olarak merkez olacak, bu anlamda tarım ve hayvancılıkta da önemli atılımlara imza atacağız.
Havza devlet hastanesinin iç malzemeleri döşeniyor, yol sorunu da hallolduktan sonra 3-4 ay içinde hizmete girecek.
Çarşamba Devlet Hastanesi ise firma yeni proje yaptığı için % 35 i tamamlanan hastanen Nisan 2018 de tamamlanması bekleniyor.
Biz seçimden seçime çalışan bir partinin mensupları değiliz. 
Biz her gün seçim varmış gibi çalışmaktayız. 
Herkesi  dinleyerek onların sorunlarına çözüm üretme gayretlerimiz devam ediyor.  
Arzu ediyoruz ki; mecliste yaptığımız bu çalışmaları teşkilat mensuplarımız iyi anlasınlar, niçin yapıldığını kavrasınlar ve halkımız ile paylaşsınlar , onlara anlatsınlar.
Belediyelerimiz de yapmış olduğu çalışmaları mutlaka insanı merkeze alarak, insanların mutluluğu için yapmalı. 
Hiçbir yatırım ben istiyorum , yapıyorum diye olmamalı.       
Olursa da bir kıymeti, sahiplenilmesi söz konusu olamaz.
Bu vesileyle toplantımızın hayırlara verile olmasını diliyorum. 
Beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür ediyorum. "