Milletvekili Köktaş: Fırsatçıya fırsat verilmeyecek, fahiş fiyatlarda düşecek

TAKİP ET

Yeni ekonomik tedbirlerinin dövizi sert düşüşe geçirdiğini söyleyen AK Parti Milletvekili Köktaş, "Şimdi sıra etiketlerde. Nasıl çıktıysa kademeli düşecektir. Halkımız rahat olsun. Ticaret Müdürlükleri denetimde" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki akşam açıkladığı Türk Lirası'nın değerini koruma ve ihracatçıya sabit döviz kuru açıklamasının ardından, yeni ekonomi paketi döviz ve altın fiyatlarında sert düşüşe neden olurken, dar gelirli 'marketlerdeki etiketleri, akaryakıt fiyatlarının da düşmesini bekliyor.  
AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, fırsatçıların ve stokçuların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni ekonomi paket ve vadeli mevduattaki Türk Lirası'nı koruma açıklamasının piyasayı bir anda rahatlattığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan hükümetine güvenin bir kez daha test edildiğini ve milletin güvenden yana tercih kullandığını söyleyen Fuat Köktaş, "Fırsatçıların ve stokçuların halini gördük. Akın akın döviz, altın bozdurmaya gidiyorlar. Çok kritik bir eşikten geçtik. spekülatif hareketler içine girenlerin sonunu birlikte gördük. Türkiye'deki vatandaşlarını düşünen bir yönetim anlayışı her zaman olduğu gibi harekete geçti ve oyunlarını bozdu" dedi.  

FİYATLARI TİCARET MÜDÜRLÜKLERİ İZLİYOR 
Kimsenin piyasayı zora sokacak çabalar içinde olmaması gerektiğini söyleyen AK Parti Samsun Milletvekili Köktaş, 'şimdi akaryakıtta, marketlerde oluşan fahiş fiyat noktasında da gerilemeler olacaktır' diyerek şöyle devam etti:  İthal olmayan ürünlerde indirimler maliyet düştüğü için kademeli olarak geri gelecektir. Dövizin daha da düşmesini bekliyorum. Stokçuluk Kanunu'nu devreye soktuk. Şimdi Ticaret Müdürlükleri harekete geçecektir ve zaten devam ettikleri denetimlerinde bu kez indirim etiketlerini de takip edeceklerdir. Fırsatçıya fırsat vermeyeceğiz. Vatandaşlarımız rahat olsun, onları düşünen bir yönetim var. Asgari ücrette, memur ve emekliye zam oranlarında yapılan artışlarla piyasa rahatlayacaktır. Döviz kurundaki düşüş her yönüyle ekonomiye yansıyacaktır.". 
Fırsatçılara fırsat vermedik Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ekonomik paket ile fırsatçılara ve stokçulara fırsat vermediğini söyleyen AK Parti Samsun Milletvekili Köktaş, "Ürünlerdeki etiket fiyatlarının da düşmesini bekliyoruz" dedi.


Kaynak: Halk Gazetesi

Milletvekili Köktaş: Fırsatçıya fırsat verilmeyecek