Milletvekili Köktaş: Sanayileşme çalışmalarımız sürüyor

TAKİP ET

AK Parti Samsun Milletvekili Köktaş, Samsun'un daha iyi koordine edilmesi gerektiğini belirterek, "Kentin gelişmesi için sanayileşme çalışmalarımız var 16 Nisan sonrası piyasa hareketlendi tek sorun daha iyi koordinasyon olmaması" dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun’un ürün geliştiremediğini, havza bazlı teşviklerin devreye yeterli çabanın gösterilmediğini söyledi. Köktaş, Meyveciliğe şahsım olarak estek verdim ama yaygınlaştırılamadık. Her şey siyasetten beklenilmemeli. Samsun’un gelişmesi için daha iyi koordinasyon olması şart bu önemli bir eksiklik’’ dedi.

SİYASET YAPACAK AMA BİRİLERİ DEVAM EDECEK
MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta’nın Samsun’un gelişmesiyle ilgili görüşlerine de yanıt veren Köktaş şöyle devam etti: Üretimi pazara göre yapmak bence teşvikten daha önemli. Çarşamba OSB’yi kurduk. 700 dönüm üzerinde kuracağımız OSB için müteşebbis heyeti dün itibariyle oluştu bile. Burada tarım ve gıdanın yanı sıra imalat sektörüne de yer vereceğiz. Ama kuruluşu daha önce gerçekleştirilen Havza OSB ise gelişmeye çok müsait olacak. Samsun –Ankara konvansiyonel tren hattında yapılacak iyileştirmeyle birlikte Havza OSB’deki sanayicilerimiz ürünlerini pazara çok kolay ulaştırma imkanı bulacak Kentin gelişmesi için sanayileşme çalışmamız var. 16 Nisan’dan sonra piyasalar hareketlendi. Tek sorunumuz koordinasyon eksikliği .

MOBİLYA İÇİN TEŞVİK OLABİLİR ANCAK MODÜLER ÜRETİM OLMALI
Mobilya sektörünün Samsun için çok önemli olduğunu da belirten Köktaş ‘’Mobilya sektörünün bugünkü haliyle büyüme şansı yok. Mobilyacılarımız modüler üretime geçmek zorundadır. Havza bazlı kalkınmayı önemsiyorum. Standardı yüksek ürünleri geliştirmeliyiz. Meyvecilikte bunu yapabilirdik mesela. Karpuz yetiştirmekte önemli başarı yakaladık. Çeltikte de bunu yapabiliriz. Sammey meyveciliğin kurulmasına öncülük ettim. Bunun için ortak bile oldum. Bu projenin bölgemize örnek olmasını istiyordum. Çiftçilerimize fideyi biz verdik. Her türlü yardımı yapacağımızı söyledik ama kimse bu işin bir başka benzerini yapmadı. Her şeyi siyasetten beklemek yanlış. Samsun’un gelişmesi için çok iyi koordine olmalıyız’’ dedi.

fuat köktaş