Milletvekili Köktaş: Türkiye her alanda değişim ve dönüşüme hazırlıklıdır

TAKİP ET

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Pandemi sonrası dünyada şartlar, ekonomik kurallar yeniden değişiyor. Türkiye her alanda bu değişim ve dönüşüme hazırlıklıdır. Büyük ve güçlü Türkiye için hedeflerimize ulaşana dek durmayacağız" dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Fuat Köktaş, Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği tarafından düzenlenen programda dernek Başkanı Yunus Güney, yönetim kurulu ve üyeleri ile bir araya geldi. 

MİLLETVEKİLİ KÖKTAŞ'A TEŞEKKÜR
Programın açılış konuşmasını yapan Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği Başkanı Yunus Güney, kısa bir süre içinde kurdukları derneğin sektör adına güzel yol aldığını, hedeflerinin paydaşları bir araya getirerek dayanışmayı artırmayı ve projeler üretmek olduğunu dile getirerek nazik ziyaretlerinden ötürü Milletvekili Köktaş'a teşekkür etti.
Ziyarette gündeme dair iş insanları ile sohbet eden Milletvekili Köktaş, inşaat yapı sektörü üzerinde de değerlendirmelerde bulunarak, gelen talepleri dinledi, iletilen sorulara cevap verdi.

TÜRKİYE HAZIRLIKLI
Büyük ve güçlü Türkiye için hedeflerimize ulaşana dek durmayacağız diyen Milletvekili Köktaş programda yaptığı konuşmada, "Pandemi sonrası dünyada şartlar, ekonomik kurallar yeniden değişiyor. Türkiye her alanda bu değişim ve dönüşüme hazırlıklıdır. Hükümet olarak bir çok hazırlık, yatırım ve proje tamamlandı. Alt yapıyla, üst yapıyla, OSB'leriyle, tedarik zincirleriyle, lojistik sektörüyle bir çok alanda çalışmalar gerçekleştirildi.
Şimdi bu yatırımlar sonucunda; istihdam, üretim ve ihracat ağı, pazarda hızlı ve düşük maliyetli ulaşım gibi konular üzerine hassasiyetle gidilmesi ve sürdürebilir ihracatın gerçekleştirilmesi gerekiyor. 

DESTEKLER DEVAM EDECEK
Dünyada artan maliyetlerden dolayı artışlar inşaat sektörünü de etkilemiştir. İlerleyen dönemlerde banka faizlerinin inmesi, konut kredilerinin de düşmesiyle önemli bir hareket olacaktır.
Hükümetimiz özellikle bu sektörü güçlü ve diri tutması için bugüne kadar verdiği destekleri de arttırarak devam edecektir. 
Sizde iş insanları olarak hem arsanızı alırken, hem imalat aşamasında kendinizini koruyarak sektör gerçeklerine uygun hareket etmek durumundasınız. Pozisyonuzunu buna göre belirlemek zorundasınız, gerekirse güçlerinizi birleştirerek daha büyük ama düşük maliyetli imalatlar yapmak durumundasınız. Bunu yaparken de iş güvenliği, iş sağlığı, iş kazaları noktasındaki güncellenen mevzuatlara da uygun çalışmaları belirlemelisiniz.
Bu vesileyle kısa bir süre önce kurulan Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği'nin ülkemize, şehrimize ve sektöre hayırlı olmasını diliyor, sıcak misafirperverliğiniz için dernek yönetimine ve üyelerine teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum." diyerek sözlerine son verdi.

Milletvekili Köktaş: Türkiye her alanda bu değişim ve dönüşüme hazırlıklıdır