Milletvekili Köktaş: Varlık Fonu, Türkiye için önemli bir adımdır

TAKİP ET

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, kendisinden görüşme talep eden hemşehrileri ile biraraya gelerek onların sorun ve taleplerini dinledi.

Milletvekili Köktaş, kamuoyu tarafından yakından bilinen şirketlerin de aralarında bulunduğu bazı firmalara ait hisselerin Türkiye Varlık Fonu'na devredilmesi ile ilgili olarakta "Türkiye için önemli bir adımdır" dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, AK Parti İl Başkanlığı binasında 'Halk Buluşması' adı altında düzenli olarak gerçekleştirdiği programda vatandaşların sorun ve taleplerini dinlemeye çözümü noktasında ilgili yerlerle görüşmelerde bulunmaya, gerekli notlarını almaya devam etti.
Yeni Anayasa görüşmelerinin ardından Türkiye Büyük Millet Mecilisi'ne verilen arada Samsun'da bir dizi programlar düzenleyerek hemşehrileri ile buluşan Milletvekili Köktaş, ayrıca kendisinden bire bir görüşme talep eden yaklaşık yirmi kişiyle de İl Başkanlığı'nda biraraya geldi. 


Meclis çalışmalarından fırsat buldukça Samsun'da 'Halk Buluşması' adı altında hemşehrileri ile biraraya geldiklerini belirten Milletvekili Köktaş, "Hemşehrilerimizden bizimle görüşme talepleri oluyor. Değişik konular altında bizimle görüşmek istediklerini beyan ediyorlar, hatta Ankara'ya gelmek isteyen oluyor. Bizde vatandaşımız Ankara'ya kadar gelipte yorulmasın, yollarda perişan olmasın diye Samsun da tarih ve saat veriyor ve görüşmemizi yapıyoruz. Kendilerinin bizlere ilettikleri konularla ilgili olarakta gerekli notlarımızı alarak yerine getirebileceğimiz konuları da gerekli yerlere iletiyoruz." dedi.

Varlık Fonu, Türkiye için önemli bir adımdır
Kamuoyu tarafından yakından bilinen şirketlerin de aralarında bulunduğu bazı firmalara ait hisselerin Türkiye Varlık Fonu'na devredilmesi ile ilgili olarakta açıklama yapan Milletvekili Köktaş, "19 Ağustos 2016 tarihli 6741 Sayılı Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu çerçevesinde Bakanlar Kurulu kararıyla hazinenin uhdesinde bulunan bir kısım kamu sermayeli şirketler ile Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararıyla Özelleştirme programında bulunan aralarında Ziraat Bankası, BOTAŞ, TPAO, PTT, BİST, TÜRKSAT  gibi firmalarında olduğu bazı şirketlere ait hisseler Türkiye Varlık Fonuna devir edildi.
Söz konusu şirketlerin mevcut yönetimleri ve işletme politikaları, iş planları, yatırım ve büyüme stratejilerine uygun olarak devam edecek, ilgili paydaşlarla sağlanan işbirliği sürdürülecektir. Türkiye Varlık Fonu söz konusu şirketleri Bakanlar Kurulu'nca onaylanacak Stratejik Yatırım Planı çerçevesinde yönetimi sağlanacaktır. 
Türkiye Varlık Fonu'nun en önemli amacı; Bakanlar Kurulu'nca stratejik olarak kabul edilen projelerin, yatırımların finansmanını sağlamak. Dışa bağımlı kalmadan Türkiye için en önemli projeleri hayata geçirmek, şirketlerin kendi yönetimlerini ve büyümelerini devam ettirerek, gelirlerini arttırmaktır.
Varlık Fonu, ülke ekonomisinin, konjonktürel etkilerinden kurtarılarak istikrarlı biçimde işlemesini sağlayacaktır. Gelecek kuşaklara refah aktarmak için risk oranı düşük, getirisi büyük yatırımlarla ülke ekonomisine önemli katkıları olacaktır." diye konuştu.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş