Milletvekili Köktaş: Yatırım, üretim ve ihracat merkezi!

TAKİP ET

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ülkemizi yatırımın, üretimin ve ihracatın merkezi hâline getirmek için gayretli çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneğinin (ASKON) 2. Olağan Genel Kuruluna katılarak iş insanları ile bir araya gelen TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi ve AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Ülkemiz için çalışan, katma değer üreten iş insanlarımızın her zaman yanındayız." dedi. 

“İş adamları dernekleri, güçlü oldukları bölgelerde önemli görevler üstlenip ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayan yapılardır.” diyen Milletvekili Köktaş konuşmasında şu sözlere yer verdi: "Bilgi, Ar-Ge, teknoloji ve ekonomik güç olarak farklı alanlardaki insanlar, bir araya gelerek ülke ekonomisini daha da iyi hâle getirmek için çok önemli yatırımlar yapmaktadırlar.
Özellikle MÜSİAD, ASKON gibi iş adamları derneklerimiz, 90’lı yıllardan itibaren Türk sanayisine üretim ve istihdam noktasında önemli katkılar sağlamaya devam etmektedir. Bu anlamda ülke ekonomisinin gücüne güç katan iş insanlarına teşekkür ediyorum.

ÖNCEDEN HAZIRLIK YAPMAK
Son 19 yılda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu ve liderliğiyle geçmişte hayal edilemeyen hizmetler ve projeler bugün gerçek oldu, olmaya da devam ediyor. Önceden hazırlık yapmak anlayışının ne kadar önemli olduğunu günümüz şartlarına baktığımız zaman anlıyoruz. Bunu pandemi döneminde yaşamış olduk. Özellikle sağlık alanında “Bu kadar sağlık yatırımına ne gerek var!” düşüncesinde olanlar, dünyanın farklı noktasında yaşanan sıkıntıları gördükçe ülkemizde pandemi sürecinin çok iyi yönetildiğini anlamış oldular. 
Yapılan verimli ve yüksek kalitede ulaşım altyapısı ile de insanların ve ürünlerinin bir yerden bir yere hızlı ulaşması ve aktarma yapmasının ekonomiye yansımaları da çok iyi görüldü.

YATIRIM, ÜRETİM VE İHRACAT
Türkiye ikinci çeyrekte yüzde 21,7 büyüme sağladı. İşte bu nereden nereye geldiğimizin göstergesidir. Türkiye; üretim, yatırım, sağlık, ihracat, diplomasi ve güvenlikte çok daha ileriye gidiyor. Sanayi üretimi ikinci çeyrekte yüzde 41 artarak güçlü bir büyümeyi müjdelemiştir. İhracatımızın 2021 boyunca sergilediği güçlü performans, ağustosta da devam etti. Ağustosta ihracatımız %52’lik artışla 18,9 milyar $ olmuş ve şimdiye kadarki en yüksek ağustos ayı ihracat seviyesine ulaşılmıştır. Bu anlamda Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ülkemizi yatırımın, üretimin ve ihracatın merkezi hâline getirmek için gayretli çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz." diyerek sözlerine son verdi.

Kaynak: Denge Gazetesi 

Milletvekili Köktaş: Yatırım