Milletvekili Külünk ÖYP'lilerle buluştu

TAKİP ET

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ÖYP'lilerden (Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı) oluşan bir heyet ile yaptığı görüşmede önemli mesajlar verdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk aralarında ÖGESEN (Öğretim Elemanları Sendikası) Başkanı Vahdet Özkoçak, Başkan Vekili Erman Kayışdağı, araştırma görevlileri Enes Abanoz, Ahmet Faruk Çeçen ve Serkan Bulut gibi ÖYP’lilerin bulunduğu bir heyet ile buluştu. FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz kalkışması sonrası neler yapılması gerektiğinin ele alındığını konuşmanın temel konusu üniversitelerdeki FETÖ/PDY yapılanması oldu.

Külünk yaptığı açıklamada, ÖYP’lilerin içinde diğer akademisyenlerin içinde olduğu gibi FÖTE/PDY ile bağlantılı kişilerin olduğunu ancak bu isimlerle tüm  ÖYP’lilerin KHK (Kanun Hükmünde Kararname) ile 50d statüsüne alınarak değil MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı) soruşturması sonrası suçlu olanların görevden uzaklaştırılması şeklinde mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Külünk, Twitter’daki mesajında ise YÖK’ün hain örgütle olan mücadeleyi fırsata çevirmesine rıza göstermeyeceklerini söyledi. Külünk sözlerini şöyle sürdürdü: “Amaç öncelikle çelik çekirdeğin ve suçu sabit olanların tespit edilmesidir. YÖK ve üniversitelerdeki terör unsurlarının temizliğinde toptancı anlayış kabul edilemez. OHAL sonrası için yüksek öğretim sistemi ve yeni model örnekleri şeffaf bir şekilde kamuoyunca tartışılmalıdır”. Külünk, kendisini ziyaret eden ÖYP’lilerin  katkılarından dolayı teşekkür etti. Külünk, OMU Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç’in üniversite için önemli çalışmalara imza atmak için istekli olduğunu ve bunun için önemli bir çaba gösterdiğinin de farkında olduğunu da belirtti. 

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk