Milletvekili Zeybek CHP Anayasa Çalıştayı'nda

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Seçim ve Hukuk İşleri'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekili Bülent Tezcan tarafından organize edilen, Anayasa Çalıştayı'na katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Seçim ve Hukuk İşleri'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekili Bülent Tezcan tarafından organize edilen, Anayasa  Çalıştayı'na katılan CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ; Türkiye’de Başkanlık sistemi adı altında cumhuriyetin değerlerini yok ederek. Anayasal monarşi sistemi kurulmak istenmesinin tehlikeli bir yol olduğu,bu nedenle sistemin değişmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz.'' dedi.
   
  Anayasa çalıştayı sonrası görüşlerini açıklayan milletvekili Zeybek; ''Anayasa çalıştayından çok memnun olduğunu,iyi hazırlanmış sunumları,konuşmaları zevkle dinledim,izledim.Ülkemizde yasalar değiştirilirken,Yeni yasalar yapılırken,Bilim dünyasının görüş ve düşünceleri iyi  dinlenmeli, hatasız , Çağdaş,Özgürlükçü ve bireyin haklarını koruyan Anayasa yapımına her zaman varız, Çağdaş, özgürlüklerden yana olan her yasaya destek  oluruz.Bireylere, olayların gelişimine ve fiili duruma göre yasa yapılmasına  karşıyız.Yakın süreçte devlet olan,Yasalarını yeniden düzenleyen birçok  devletin Avrupa birliğine üyeliğe kabul edildiğini görmekteyiz. Yasalara uyarak ettiğimiz yemine bağlı kalarak,yasalarımızda İnsan odaklı, özgürlükçü, katılımcı Bireyin hak ve özgürlüklerini öne çıkaran, koruyan yasalar yaparak Uygar Dünya ile bütünleşme sağlanmalıdır.''

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek