Muradiye Ergin Milletvekili Aday Adayı oldu

TAKİP ET

Sivil Toplum Kuruluşları'nda ve siyasi çalışmalar içinde aktif olarak görev alan Muradiye Ergin 24 Haziran seçimleri için AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

AK Parti Samsun İl Başkanlığı'na milletvekili aday adaylığı başvurusunu yapan Ergin, "Bu partinin ilk kuruluş günlerinde kapı kapı dolaşarak, muhataplarımıza kendimizi tanıtarak yola çıktık. Hizmetine koşacağımız her ferdin gönlüne de dokunmak için tanıttık, tanıdık. Kendimizi anlatırken derdimiz önce anlamak oldu. Bizden ne bekleniyor, gençlerimizin hayalleri neler… Umut yetiştiren bu halka gayret sunmak olması gerekendi. Ve emanet edilen yaratılmışların en şereflisiydi. Bu sebepten her basamakta, her alanda yeniden, yine yorulmadan çalışmayı gaye edindik.

Bu yolda adım attığımız her arkadaşla duruşumuzdan taviz vermeden dimdik yürüme gayretinde olduk." dedi. 

MURADİYE ERGİN KİMDİR

1969 yılında Samsun’un Çarşamba ilçesi Epçeli köyünde doğdu. İlkokulu köy okulunda bitirdi. Okumak için köyden ayrılan ilk kız çocuğu olma özelliğini taşıyan Ergin, lise öğrenimini Samsun İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1988 yılında lise mezuniyetiyle birlikte meslek hayatına başladı. Meslek hayatının yanı sıra eğitim hayatına da devam eden Ergin, Anadolu Üniversitesi Kamu yönetimi bölümüne 2. Sınıfa kadar devam etmiş, ardından Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümüne geçiş yapmıştır.

İş dünyasının yanı sıra bir çok STK’larda görev aldı. 

Üstlenmiş olduğu STK ve siyasi çalışmalar nedeni ile bir çok seminer ve eğitim programlarında yer aldı.