Musa Uzunkaya isyan etti

TAKİP ET

Samsun'a haksızlık yapılıyor! Eski AK Parti Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde(OMÜ) yaklaşan 'Rektörlük Seçimleri'yle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Musa Uzunkaya, rektör adaylarıyla ilgili yapılan bazı haberler ve yorumlara tepki göstererek, "OMÜ rektör adaylarıyla ilgili sosyal medyada ve internet sitelerinde doğum yerlerinin başka bir il olduğuna yönelik haberler yer alıyor. Bu haberler Samsun'a yapılabilecek en büyük kötülüktür" dedi.

'CİNSİYET VE MİLLİYET AYRIMI YAPILAMAZ'

Seçimlerin eğitim camiasına hayırlar getirmesini dile getiren Uzunkaya "Cinsiyet ve milliyet ayrımı yapmaksızın, hem öğrencilerini hem de diğer tüm personeli kucaklayacak, riyasız ve samimi bir kardeşliğin teminine azami gayretin gösterilmesi şarttır. İdeolojik ayrışma ve siyasi farklılıkları tartışma ve kavga zeminine çekmek isteyebilecek her türlü bölücülük ve kışkırtmaya karşı müteyakkız bir idare anlayışının sergilenmesi lazım" diye konuştu. REKTÖR ADAYININ TRABZONLU OLMASI Rektör adaylarından, eski Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu ile ilgili yapılan haberlere dikkat çeken Musa Uzunkaya, "Sosyal medya üzerinden bir rektör adayı arkadaşımızın Trabzonlu olmasını ağzına dolayan, bunu ya şahsı veya birileri adına piyasaya alıcısı olur düşüncesiyle sunanlara çok üzüldüm. Zaman zaman Samsun milletvekillerinin Samsunlu olmadığı ithamıyla bizler de karşı karşıya kaldık. Hiç kimse kusura bakmasın, Samsun adeta Türkiye demografik yapısının bir mozağidir. Böyle bir ayrımcılık yapılması Samsun'a ve Samsunlu'ya yapılabilecek en büyük haksızlık ve kötülüktür" dedi.