Mustafa Demir müjdeyi verdi parkomatlar kalkacak

TAKİP ET

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, "Parkomatlarla ilgili belediyenin bir sözleşmesi varmış. Mümkün olduğu en kısa sürede parkomatları kaldıracağız" dedi.

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, İl Başkanı Hakan Karaduman ile birlikte Samsun İnternet Medyasıyla kahvaltı programında buluştu. Program sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Demir, Samsun'daki otopark sorununa değindi. Demir, "Seçim kampanyalarımda da söylüyorum. Çiftliğin üstünde, altında ve başka bölgelerde otopark problemini Samsun'da halledeceğiz. Velev ki bedeli tespit edilen yapı adasında kamulaştırıp yıkmak da olsa. O bölgenin ihtiyacı kadar altına iki katlı otopark üzerine de yaşam alanı yapacağız. Mahalle kültürü oluşturabilecek yaşam alanı oluşturacağız. Tespit ettiğimiz 12 ada gözüküyor. Buraları yıkıp otopark yapacağız" dedi

ÖRNEK OLACAK BELEDİYECİLİK
 Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı kararının kendisi için onur ve şeref olduğunu söyleyen Demir, "Samsun Türkiye'nin önemli kentlerinden bir tanesi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi tamamlandığında, sorumluluğu omuzlarımıza bindiğinde, bu konuda da tekrar şehrimize hizmette, ömrümüz olursa, çok verimli 5 yılı geçirmeyi planlayarak seçim çalışmalarına başladık. Nitelikli ve güzel bir kampanya yürütüyoruz. Türkiye'de belediyecilik anlamında Samsun'da örnek olabilecek bir sistemi kuracağız.  Göreve geldiğimizde katılımcı ve şeffaf belediyeciliği ortaya koyacağız. Pozitif anlamda ne varsa bizim yönetimimizde şehre yansıyacak" diye konuştu. 

PARKOMATA İHTİYAÇ KALMAYACAK

 Parkomatlarla ilgili konuşan Demir, "Parkomatlarla ilgili belediyenin bir sözleşmesi varmış. Bizim anlayışımızda mümkün olduğu en kısa sürede parkomatları kaldıracağız. Binalara zamanında ruhsat verirken otoparklarını yaptırmak lazım. Parkomatın parası bir şey değil de bunu kullananlara eziyet oluyor. Otoparkları yapınca ona da ihtiyaç kalmayacak. Parkomat konusunda belediyenin taahhüdü bittiği anda parkomat işini kaldıracağız. Biz otopark alanlarını da oluşturacağız. Parkomata ihtiyaç kalmayacak" ifadelerini kullandı.

 HALK OYLAMASI YAPILACAK

Samsun'un merkezi bölgesinde yer alan Anakent İş Merkezi'ni yıkacaklarını ifade eden Demir, "Burayı kamulaştırıp yıkmayı planlıyoruz. Ama bunun için halk oylaması yapacağız. Çünkü daha önce belediye projesi olduğu için. Bir de bu proje birincilik ödülü almış nasıl aldıysa. Orayı yıkıp altına iki katlı otopark üstüne çok güzel bir yaşam alanı yaptığımızda o bölgeyi müthiş bir şekilde değiştirecek bir çalışma olacak. Saathane bölgesindeki restorasyonu hızlı bir şekilde bitireceğiz. Kamuda olan davalar var. Onları da çağırıp hızlı bir şekilde uzlaşıp çözüme kavuşturacağız. Samsun'un inşallah o merkezini de hizmete açacağız" şeklinde konuştu. 

KİMSE ZARAR GÖRMEYECEK

 Kentsel dönüşümle ilgili de ifadeler kullanan Demir şunları söyledi: "Türkiye'de kentsel dönüşüm diye ifade ediyor ama ben onu kentsel yenileme, kentsel gelişim ve kentsel dönüşüm diye ifade ediyorum. Biz bu anlamda Samsun'da buna dahil olacak tüm alanlarla ilgili derhal seçimden sonra çalışmaları hızlandırıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin, ilçe belediyelerimizin bununla ilgili yaptığı çalışmalar var bunları da ele alacağız. Bu bahsettiğim alanlarla ilgili konu olacak dokuları belirleyeceğiz. Cedit'ten Belediye Evlerine kadar birçok alan bu kapsam içerisine girecek. Bu alanda çalışmayı teknik ve fenni alanda yapacağız. Yaptığımız herhangi uygulamada 1 milyon 312 bin insanımızın hiçbirisi maddi ve manevi anlamda zarar görmeyecek. Bunun teminatını veriyoruz."    

ZİRVEYE ÇIKARACAĞIZ 

Aralık başı itibariyle sahada çalışmalara başladıklarını ifade eden AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman ise, "Tüm ilçede teşkilatımızla buluştuk. Gazeteler, STK'lar, vatandaşlarla ve esnafla programımıza devam ediyoruz. Birlikte 3 haftayı geçirdik. Başkan adayımızda 1 milyon 300 bin insanın sorumluluğunu almak için yola çıktığı için heyecanı ve enerjisi var. 31 Marta giden bu yolda rabbim umarım hepimizi başarılı kılar. Başkan adayımızı da Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmeyi nasip eder. Ondan sonra da inşallah Samsun'da bu kadar tecrübeli başkan adayımız, hem genel başkan yardımcımız, hem daha önce belediye başkanlığı yapmış Yusuf Ziya Yılmaz bey, hem de diğer milletvekillerimizle birlikte güçlü kadroyla, önümüzdeki 5 yılı Samsun açısından belediyecilikte zirve noktaya çıkaracağımıza inanıyorum. İnşallah Samsun bu konuda Türkiye'de kendinden söz eder hale gelecektir" dedi.

Mustafa Demir