Particiliği bırakıp, Türkiye'nin geleceği için birlik olalım

TAKİP ET

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Nisan ayında yapılacak yeni anayasa referandumu öncesi Samsunlulara çağrı yaptı: "Diğer partili kardeşlerimize sesleniyorum. Particiliği bırakıp, Türkiye'nin geleceği için gelin birlik olalım. Samsun olarak güçlü bir 'evet' diyelim."

Türkiye'nin kitlendiği referandum öncesi Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bir kez daha Samsunlulara seslenerek 'evet' çağrısında bulundu. Nisan ayında yapılacak yeni anayasa referandumunun demokrasi şöleni içerisinde geçeceğine inandığını belirten Başkan Genç, "Ülkemiz iç ve dış mihraklarca teslim alınmaya çalışıldığı bir dönemde güçlü bir siyasi irade adına biz evet diyoruz. Nisan ayında yapılacak Anayasa değişikliği referandumunda ülkemizin tüm kesimlerinin hiçbir siyasi hesap derdine düşmeden iç ve dış hainlere inat çok gür bir sesle evet diyeceğine inanıyorum" dedi.

'TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ İÇİN'
Parlamenter sisteminden Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçilmesinin Türkiye’nin önünü açacağını ifade eden Başkan Genç, "İşlerin hızlı yürümesi, kararların çabuk alınması adına artık Türkiye’nin önünün açılması gerekiyor. Çünkü kaybedecek vaktimiz yok. Siyasi istikrar için kesinlikle Cumhurbaşkanlığı Sistemi lazım. Koalisyonlarla artık vakit kaybetmeyeceğiz. Artık darbe tarihe gömülmüş olacak. Her 10 senede bir darbe sıkıntısı yaşıyoruz. Artık bu darbeler tarihe gömülmüş olacak. Bütün vesayet kalıntılarından ülkemizi kurtarmak, büyük ve daha güçlü Türkiye, itibarlı Türkiye için diğer partili kardeşlerimize sesleniyorum. Particiliği bırakıp, Türkiye’nin geleceği için gelin birlik olalım. Bu mesele bir parti meselesi değildir" diye konuştu.

'BU BİR FIRSATTIR'
Referandumun bir fırsat olduğunu hatırlatan Başkan Osman Genç, "Nisan ayındaki referandum Türkiye’nin değişim ve dönüşümü için fırsattır. İnanıyorum ki aziz milletimiz ülkemizin güçlü yarınlara daha hızlı taşınması için bu fırsatı değerlendirecektir. Çünkü istikrar üreten bir hükümet sistemi olan Cumhurbaşkanlığı sistemi kalkınmayı hızlandıracaktır. Hepimizin ortak arzusu olan güçlü bir Türkiye'nin yolu yeni anayasa ve sistem değişikliğinden geçmektedir. Yeni Türkiye’nin en büyük teminatı yeni anayasa olacaktır. Gelin bu fırsatı değerlendirelim ve Samsunlular olarak gür sesle güçlü bir evet diyelim" ifadelerini kullandı.