Samsun MHP'de ilk kadın ilçe başkanı; Sevinç Vural

TAKİP ET

Samsun siyasetinin genç ve gülen yüzü MHP Tekkeköy İlçe Başkanı Sevinç Vural, bir sene gibi kısa bir sürede MHP'nin ilçedeki oylarını yüzde 80 arttırmayı başardı. Vural, Samsun MHP'de ilk kadın ilçe başkanı olarak da tarihe geçti.

Samsun MHP’de bugüne kadar ilçe başkanları arasında ilk kadın başkan olarak tarihe geçen Tekkeköy İlçe Başkanı Sevinç Vural, samsunvehaber’e çok özel açıklamalar yaptı. Yaklaşık 2 yıl önce MHP İl teşkilatında aktif olarak siyaset yapmaya başlayan 25 yaşındaki Vural, bir sene önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Tekkeköy İlçe Başkanı olarak atandı. Bu kadar kısa bir sürede partinin parlayan yıldızı olan Vural, ilçedeki oylarını yüzde 80 arttırarak, aslında iddiasını kanıtladı. Vural, siyasette kadın olmayı, Tekkeköy’ü, gençlerin siyasetteki yerini ve hedeflerini anlattı. 


 
GÖREVİ SEVE SEVE KABUL ETTİM
Siyasete nasıl başladığını anlatan Vural, “Siyaset hayatım, üniversite bittikten sonra memleket geldiğimde başladı. Üniversitede bu davaya gönül vermiştim. Ailemin yanına geldiğimde siyasete girdim. MHP il başkanlığında yönetici olarak göreve başladım. 9 ay sonra da ilçe başkanı görevini bana  verdiler. Seve seve görevi kabul ettim” dedi.

İLK ZAMANLAR ZORLUKLARLA KARŞILAŞTIM
Göreve başladığında çeşitli zorluklarla karşılaştığını kaydeden Vural, “Tekkeköy çok kozmopolit bir yer. Burada hem kadın hem de genç bir ilçe başkanı olmak ilk zamanlar beni zorladı. Özelikle MHP’de kadın olarak ilçe başkanı olmak daha zor. Çünkü bizim partimizde kadınlar, erkeklere göre biraz daha geri planda. Bu da insanlarda bir ön yargı oluşturdu. İnsanlarda acaba yapabilir mi? Tekkeköy’de bunun üstesinden gelebilir mi? gibi söylemler olmuştu.  İlk zamanlar insanlara kendimizi anlatmaya zorlandık. Genç olduğum için yapamayacağımı zannettiler. Beni kadın kolları başkanı zannedenler de oluyordu. İlçe başkanıyım deyince şaşırıyorlardı. Tekkeköy’ün bizi kabullenmesi için çok çalıştık. Bu yük çok ağır bir yük ancak Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, her zaman gençlere ve kadınlara değer ve öncelik vermiş, onlara inanmış ve güvenmiştir. Genel Başkanımızın inancını boşa çıkarmamak için elimden geleni yaptım. Söylenenlere kulak asmayarak, davam için çok çalıştım. Ve zorlukların üstesinden geldiğime inanıyorum” diye konuştu.


 
TEKKEKÖYLÜLER BENİ BAĞRINA BASTI
Tekkeköylülere kendisini kabul ettirdiğini ifade eden Vural, “Ben doğma büyüme Tekkeköylüyüm. Ailem de burada yaşıyor. İlçemi ve Tekkeköylüleri çok seviyorum. Onlar da beni seviyorlar. Buranın evladı olduğum için de beni bağırlarına bastılar” şeklinde konuştu.
 
İLK KADIN İLÇE BAŞKANI
Samsun MHP’de şimdiye kadarki ilçe başkanlarının arasında tek kadın ilçe başkanı olduğunu ifade eden Vural, “Samsun’da MHP’de ilk kadın ilçe başkanı benim. 17 ilçede tekim. Bu da beni gururlandırıyor. Umarım benden sonra gelen başkan da kadın olur. Diğer ilçelerde de kadın başkanların olmasını isterim. Samsun’da bunu başaracak, bunun üstesinden gelebilecek birçok kadın arkadaşımız var” ifadelerini kullandı.

DAVAM İÇİN ÇALIŞIYORUM
Siyasetteki hedeflerini anlatan Vural, “Ben siyasete girerken ilçe başkanı olacağımı hayal etmemiştim. Siyasette bir anda her şey değişebiliyor. Şu an ilçe başkanıyım ama bundan sonra ne olur bilmiyorum. Ben bu davaya gönül verdim. Partim beni nereye koyarsa, ben orada olacağım. Davamız ve partimiz için Tekkeköy’de MHP’nin bir numaralı bir parti olması için elimden geleni yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim. Benden sonra kim gelirse gelsin ona da her zaman destek vereceğim.”

KADINLAR VE GENÇLER SİYASETTE OLMALI
Kadınların mutlaka siyasette olması gerektiğini belirten Vural, “Bence kadınlar her alanda ve özellikle de siyasette mutlaka olmalı. Kadının elinin değdi her yer başarılı oluyor. Kadınlar daha profesyonel daha titiz davranabiliyor. Kadının olduğu yerde erkekler de kendilerine çeki düzen veriyor. Sadece kadınlar değil gençlerinde siyasette önlerinin açılması gerekiyor. Benim gibi genç siyasetçiler çoğalmalı. Bunu Tekkeköy’de aştık. Daha da aşacağız” dedi. 

AİLE DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ
Siyasete girmek isteyen kadınlara tavsiyelerde bulunan Vural, “Siyasete girmek isteyen kadınların, ilk önce kararlarını iyi vermeleri gerekiyor. Sırf siyasete girmek için değil, gerçekten bir davaya gönül verdikleri için siyasette olmaları gerekiyor. Çıkar için değil, partiye ve davalarına bir şeyler katabilmek için siyasette olmalılar. Nelerden vazgeçebilirim. Neleri göze alabilirim demeleri gerekiyor. Aile desteği de çok önemli. Aile arkanızda olmadığı müddetçe siyaset yapamazsınız. Benim en büyük destekçim annem ve babam.  Biz ailecek, annem, babam kardeşlerim ve ben bu davaya gönül verdik. Bu dava için her şeyi yaptık ve yaparız” diye konuştu.

MHP’NİN TEKKEKÖY’DE OYLARI YÜZDE 80 ARTTI
Seçim zamanı Tekkeköy’ün 62 mahallesini tek tek dolaştıklarını sözlerine ekleyen Vural, “MHP Tekkeköy’de sönük kalmıştı. Burada kendimizi ve partimizi tanıtmak için çalıştık ve başarılı olduk. 62 mahalleyi tek tek dolaştık. MHP’nin oy oranı yüzde 80 arttırmayı başardık.  2023’te ise MHP Tekkeköy’de çok daha başarılı olacak.”

TEKKEKÖY İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Tekkeköy Belediyesi ile uyum içinde olduklarını söyleyen Vural, “Tekkeköy’ümüz bir tık daha ileriye gitmesi için, diğer ilçeleri geçebilmesi için Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar da biz de çok çalışıyoruz. Tekkeköy gelişmeye açık ve gelişmekte olan bir ilçe. Bundan belki 5-10 yıl sonra Atakum’u ve İlkadım’ı bile geçebilir” şeklinde konuştu.

HERKESE KAPIMIZ AÇIK
Önemli olanın insanların gönlüne girmek olduğunu ifade eden Vural, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Siyaset zor ve uzun soluklu fedakarlık gerektiren bir iş. Güler yüzlü olmak ve insanları sevmek çok önemli. Tekkeköylüler beni başkan olarak değil de evlatları olarak görüyor. Bir yere gittiğim zaman ‘evladım hoş geldin’ demeleri beni onurlandırıyor. Hangi partiden olursa olsun, herkese kapımız açık. Saygı çerçevesi içerisinde herkesle bir araya geliyorum. Bu kısa süre içerisinde gönüllere girdiğimi ve iyi işler yaptığıma inanıyorum. Bana destek ve güvenen herkese de teşekkür ediyorum. “

Kaynak: Samsun ve Haber - Ayşe Kuşçu Kaya

Sevinç Vural