'Samsun'un sorunlarını ve çözümünü biliyorum'

TAKİP ET

AK Parti Samsun Milletvekili aday adayı Ramazan Mırık, Samsun'un sorunlarını ve çözümünü bildiğini bunun için çalışacağını söyledi.

Samsun’da dünyaya geldiğini ancak gençlik çağlarında çalışmak için Avrupa’ya gittiğini aktaran Mırık,

“Avrupa’nın bir çok ülkesinde işadamı olarak ticaret yaptım. 16 yıl ülkemden uzak kaldığımda dönem içinde Avrupa’daki Türk vatandaşlarının hep yanında yer aldım. Türk çocuklarının başarılı olması için spor kulüplerinde ve Türklere ait sivil toplum örgütlerinde yıllarca görev yaptım.” dedi.

AK Parti’nin kuruluş döneminde de yurt dışında olduğunu vurgulayan Mırık, “AK Parti iktidara gelidği 2002 yılından itibaren 2009 yılına kadar Avrupa’da Türkiye’nin yükseliş trendini ilgi ile takip ettim. Türkiye’nin güçlenmesini ve dış siyasette gelişmesini takip ederken liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a olan hayranlığım yükselerek devam etti. Türkiye’nin gelişimine liderimiz gibi bende destek olmak için 2009 yılında Avrupa’da kazandığım tüm birikimlerimi Türkiye’ye getirerek memleketim olan Samsun’da yatırım yapmaya başladım. “ ifadesini kullandı.

Samsun’da yaşayan gurbetçileri bir araya getirmek için dernek kurduğuna dikkat çeken Mırık, şöyle devam etti.

“Derneğimiz sayesinde memleketim olan Samsun’a Almanya ve Avrupa ülkelerinden yeni sermayeler gelmesine öncülük ettim. Samsun’un ve Türkiye’nin gelişimine yatırım yaparak destek olmaya gayret ettim. Sivil toplum örgütlerinde görev alarak bu kentin çağdaş ve yaşanabilir hale gelmesine de önemli katkılar sundum. Kentimizin halen istihdam, yatırım ve buna benzer bir çok sorununu içinde yaşayarak öğrendim ve çözüm yolları konusunda projeler ürettim. AK Parti’den milletvekili aday adayı olarak bu projeleri tek tek hayata geçirmek istiyorum. Ayrıca liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’yi dünyanın ilk 10 ekonomik olarak gelişmiş ülkesi haline getirmesi yolunda verdiği mücadeleye destek olmak ve onun hedeflerini gerçekleştirmesinde yükünü azaltmak için bu meşakkatli yola çıktım.”

Mırık, toplumun tüm kesiminde uzlaşıyı temin ve tesis edecek bir siyasi kimliğe sahip olacağını belirterek, “Vatandaşının devletle kucaklaşmasını, huzurlu ortamda esnafın ve sanayicinin kalkınmasını, hak ve adalet duygusunun her kesimde hissedileceği bir ortamın oluşmasını sağlayacak, bir milletvekili olmak istiyorum.” dedi.

Esnaf ve sanatkarın da sorunlarını bildiğini dile getiren Mırık, “Esnaf ve sanatkarlarımız Türkiye’nin gözbebeğidir. İstihdam ve ekonomi onlar sayesinde dönmektedir. Amacımız esnafın her zaman yanında olmak ve sorunlarına el atmaktır. Milletvekili olmam halinde Ankara’da esnafımızın her daim açık bir kapısı olacaktır.” şeklinde konuştu.

Ramazan Mırık