Tekirdağ TSO ile Samsun TSO kardeş oda oldu

TAKİP ET

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası arasında, işbirliğini güçlendirmek ve müşterek çalışmalar yapmak üzere, 'Kardeş Oda' protokolü imzalandı.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, imzaladıkları protokolle, “Kardeş Oda” oldu. Kardeş Oda protokolü imza töreni, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. İki Odanın Meclis Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de hazır bulunduğu törende Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay ve Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, hazırlanan protokolü imzaladı. 

İşbirliği sağlanacak

Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, işbirliğini güçlendirmek ve müşterek çalışmalar yapmak üzere imzalanan Kardeş Oda protokolünün Samsun’a ve Tekirdağ’a hayırlı olmasını temenni etti. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen imza töreninde konuşan Günay, “Öncelikle Tekirdağ TSO ile Samsun TSO arasında işbirliğini güçlendirmek amacıyla kardeş oda işbirliği için şehrimizde bulunan, başta Samsun TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu’nda birlikte görev alarak çalışma fırsatı bulduğum değerli büyüğüm Salih Zeki Murzioğlu ve beraberindeki Samsun TSO yöneticilerini kurumumuzda ağırlamaktan ziyadesiyle memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum.

İmzaladığımız protokolle, mevzuat ve iyi niyet kuralları içinde taraflar arasında karşılıklı iletişimi güçlendirmek, karşılıklı hizmet standardının artmasını sağlamak, ortak toplantılar ve faaliyetler düzenlemek, işbirliği sayesinde projeler hazırlamak ve yürütmek, Tekirdağ ile Samsun sanayisinin ve ticaretinin gelişmesine katkıda bulunmak, bunun yanında iki il arasında sosyo-kültürel faaliyetlerde birlikte hareket etmek ve iki oda arasında birbirlerinin deneyimlerinden faydalanmayı hedeflemekteyiz.  Çünkü dünyada paylaşınca artan tek şey bilgidir” dedi. 

Deneyimler paylaşılacak

Konuşmasında, 2014 yılında Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nın Samsun’a gerçekleştirdiği ziyaretten bahseden Günay, “Yaptığımız üç günlük Samsun ziyaretinde bizleri kendi evimizde gibi hissettirdiniz. Ziyarete katılan tüm ekip arkadaşlarım ve şahsım adına bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum. Üç günlük ziyaretimiz esnasında bugünün temelleri atılmıştı esasında. İmzaları atmak bugüne kısmet oldu diyebiliriz. Samsun TSO Başkanı Sayın Salih Zeki Murzioğlu ile inanıyorum ki; TOBB Yönetim Kurulu’nda edindiğimiz bilgi ve deneyimler neticesinde Tekirdağ ve Samsun TSO adına başarılı çalışmalar gerçekleştireceğiz. Protokolle her iki Oda arasında deneyimlerimizi de en üst seviyede paylaşacağız. Bu salonda bulunan ve şehirlerinin menfaati için mesai mefhumu gözetmeksizin emek harcayan kurum yöneticilerimize çalışmalarında başarılar diliyor ve Samsunlu dostlarımızı kurumumuzda, şehrimizde ağırlamaktan dolayı tekrardan mutlu olduğumuzu, onur duyduğumuzu belirtiyorum” diye konuştu.

Birlikte güzel projeler yapılacak

Protokolün hayırlı uğurlu olmasını dileyen Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise, “Öncelikle misafirperverliğinizden dolayı hepinize teşekkür etmek istiyorum. Sevgi ve duygular karşılıklıdır, sizleri sevdiğimiz için sizlerle kardeş oda olmak istedik. Samsun TSO’nun ilk kardeş odası Tekirdağ TSO olacak. Yöneticiler ve kurumlar olarak kardeşliğimiz daim olsun istedik. Her iki Oda olarak hizmet ve faaliyetlerimizin verimliliğini ve kaliteyi artırmak amacıyla, gerçekleştirdiğimiz veya gerçekleştireceğimiz iyi uygulamaları, bölgelerimizde düzenlenen ve düzenlenecek ulusal ve uluslararası fuar ve organizasyonlarla ilgili bilgi ve deneyimlerimizden en üst seviyede faydalanmalıyız. Ortak toplantılar düzenleyerek bu ilişkilerimizin verimli ve sürekli olmasını sağlamalıyız. İnşallah birlikte güzel projelere imza atacağız” diye ifade etti.

Törenin ardından her iki Oda Yönetim Kurulu Başkanı ve Meclis Başkanları karşılıklı olarak, birbirlerine anı takdiminde bulundu.