Temayül yoklamasında son dakika gelişmesi!

TAKİP ET

AK Parti'de Samsun dahil 23 il merkezinde temayül yoklaması yapılmayacak.

Temayül yoklaması 23 ilin sadece ilçelerinde olacak. İlçe Belediyeler için temayül yoklaması yapılacağını duyuran AK Parti’nin 23 il merkezinde için temayül yoklaması yapmayacağı öğrenildi.

AK Parti Türkiye genelinde olduğu gibi 18 Kasım Pazar günü Samsun'da da temayül yoklaması yapacak. AK Parti Genel Merkezi, Samsun dahil 23 il merkezini temayül dışında bıraktı. Sadece ilçe belediye başkan aday adaylarının oylanacağı temayül yoklamasında bu kez diğer temayül yoklamalarının aksine sandık kurulmayacak. Partililer, istedikleri adayların isimlerini dijital ortamda seçecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temayül yoklamasında yazılan her ismi, doğrudan görebilecek. 

İŞTE O İLLER 

AK Parti Genel Merkezi'nin aldığı kararla 23 il merkezinde temayül yoklaması yapılmayacak bu iller şöyle: Samsun, İstanbul, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Kayseri, Konya, Şanlıurfa, Kocaeli, Sivas, Kastamonu, Amasya, Denizli, Ordu, Gaziantep,  Tekirdağ, Tokat, Artvin, Bayburt, Bolu, Çankırı, Kırşehir ve İzmir. 

DİGİTAL OYLAMA YAPILACAK 

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için adaylarını belirleme çalışmalarını sürdüren AK Parti, hafta sonu Samsun'da temayül yoklaması yapacak. Parti, bu seçimlerde sandık kurmayacak. İlk kez dijital ortamda seçim yapılacak. Pazar günü Ömer Halisdemir Kongre Salonu'nda saat 10.00'da başlayacak olan seçimlerde, partililere dijital bir kart verilecek. Kartını alan partili, imzasını atacak ve daha sonra salondaki bilgisayarda kartını okutacak. Ardından ekran açılacak. Burada, partililer görmek istedikleri adayların isimlerini yazacak. En az 1 en fazla 3 isim yazabilecek. Yazılan isimler doğrudan sistem üzerinden AK Parti Genel Merkezi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önüne düşecek. Temayül yoklaması saat 16.00'da sona erecek.  

BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI 

Ayrıca AK Parti'de bugün 17.00'de bitmesi beklenen aday adaylığı başvurular gece 23.59'a kadar uzatıldı.

KAYNAK: SAMSUN GAZETESİ

ak parti temayül