Vezirköprü'ye genç aday adayı: Adem Tuncer

TAKİP ET

AK Parti Vezirköprü Belediye Başkan Aday Adayı Adem Tuncer, Vezirköprü'nün en büyük sorunun göç olduğunu belirterek, "Göçü önlemek adına projelerimiz var"" dedi.

AK Parti Vezirköprü Belediye Başkan Aday Adayı Adem Tuncer, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı görevinden istifa eden Adem Tuncer aday adaylığı başvurusunu yaptıktan sonra çalışmalarına başladı. 

İlçede esnaf ve vatandaş ziyaret gerçekleştiren Tuncer, "Belediye başkanlığını bir makam olarak görmek olmaz. Bu aynı zamanda bir mesuliyettir. Bu mesuliyeti hakkıyla yerine getirebilmek için de bir belediye başkanının istişareye açık, basireti, feraseti, vizyonu geniş, geleceği görebilen, çalışkan, dürüst ve daha pek çok daha nitelikli vasıflara sahip olmak gerekir" dedi.Hizmet verirken ortak aklın önemine değinen Tuncer, "Vezirköprü'de istişare kültürünü geliştirmek zorundayız. Bir proje gerçekleştirirken toplumun her kesiminin fikirlerini dikkate almalıyız. Toplumun her kesiminden her insanla istişareye açık bir yapı oluşturmalıyız. Bunu bir zorunluluk olarak görüyoruz. Ben yaptım oldu olmaz" dedi.İlçeye yönelik projeleri hakkında da konuşan Tuncer, ilçenin en büyük sorununun göç olduğunu belirterek, "Göçü önlemek adına tarım, hayvancılık, ekonomi, turizm ve sosyal alanlarda projelerimiz var. Bu projeleri hızla hayata geçirip, ilçemizi hak ettiği seviyeye getirmek için var gücümüzle çalışacağız" diye konuştu.

Adem Tuncer Kimdir

14 Kasım 1982 tarihinde Samsun’un Vezirköprü ilçesinde doğdu. İlkokulu Bahçesaray İlkokulunda, ortaokul ve liseyi Vezirköprü İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 2003 yılında Ondokuzmayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 2004-2009 yılları arasında Şırnak ve Ankara’da çeşitli okullarda öğretmenlik yaptı. 2008 yılında İslam Hukuku alanında yüksek lisansını tamamladı. 2009 yılından itibaren yaklaşık altı yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliğinde geçici görevle çalıştı. 2014 yılında Haymana Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne, 2015 yılında da Federasyon Genel Sekreterliğine atandı.Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylı ders kitapları ve öğretmen kılavuz kitaplarında yazarlık ve editörlük yaptı. Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı (TEOG)’na dönük yirmi beş farklı çalışma kitabını yayına hazırladı. 2017 yılı Ağustos ayından itibaren Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı olarak görev yapmakta iken istifa ederek AK partiden Vezirköprü belediye başkan aday adayı oldu. Evli ve üç çocuk babasıdır. 
 

adem tuncer