18 Madalya Kazanan Türkiye Sırbistan'da Tarih Yazdı

TAKİP ET

Sırbistan'ın Novi Sad kentinde düzenlenen U23 Avrupa güreş şampiyonası bu akşam serbest stilde yapılan müsabakalarla sona erdi. Türkiye 2 altın, 5 gümüş, 11 bronz olmak üzere toplam 18 madalya kazanarak tarihi bir başarının altına imza attı. Ayrıca Greko-Romen ve Kadınlarda üçüncü, serbest stilde ise ikinci olduk.

U23 Avrupa güreş şampiyonasının son gününde Altın madalya umudumuz 86 Kilo güreşçimiz Arif Özen finalde Avrupa şampiyonu Rus Arsen Ali Musalaliyev’le karşılaştı. Güreşçimiz 6-3 gerideyken sakatlanarak maça devam edemedi ve gümüş madalya kazandı. Ülkemizi 92 kiloda temsil eden Erhan Yaylacı Bronz madalya için karşılaştığı Macar rakibi Bendeguz TOTH’u 6-6 sona eren maçın sonunda teknik puan avantajı ile yenerek bronz madalyanın sahibi oldu. 61 kiloda Selahattin SERT rakibi Ukraynalı Valentin Bliasetskyi (8-4) yenmeyi başardı ve bronz madalya kazanan diğer güreşçimiz oldu. 74 kilodaki temsilcimiz Fazlı Eryılmaz ise bronz madalya maçında Gürcü rakibi Giorgi SULAVA’ya mağlup olarak Avrupa beşincisi oldu. Serbest stilde Rusya 204 puanla birinci olurken, 
Türkiye 132 puanla ikinci, Ukrayna 110 puanla üçüncü ve 
Gürcistan 105 puanla dördüncü oldu. 

YİNE TARİH YAZDIK
Bu sonuçların ardından Türkiye Serbest Stilde 
1 Altın Madalya 
İbrahim ÇİFTÇİ 
2 GÜMÜŞ Madalya 
Ramazan SARI 
Arif ÖZEN 
3 Bronz Madalya 
Şaban KIZILTAŞ 
Selahattin SERT 
Erhan YAYLACI 
Grekoromende ;
1 ALTIN Madalya 
Kerem KAMAL 
1 GÜMÜŞ Madalya 
Serkan AKKOYUN 
6 BRONZ MADALYA 
Abdullah TOPRAK 
Ali CENGİZ 
Osman YILDIRIM 
Cengiz ARSLAN 
H.Basri Yıldırım 
İbrahim TIĞCI 
Kadınlarda ;
2 GÜMÜŞ Madalya 
Eda TEKİN 
Ayşegül ÖZBEĞE 
2 BRONZ Madalya 
Zeynep YETGİL 
Elif YANIK 
Toplamda:
2 ALTIN, 5 GÜMÜŞ, 11 BRONZ TOPLAM  18 MADALYA ile tarihi bir başarının altına imza attı.  U23 güreş takımlarımız geçen sene İstanbul’da düzenlenen Avrupa şampiyonasında 17 madalya kazanmıştı. 

MUSA AYDIN “TARİH YAZAN GÜREŞÇİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUM”
Türk güreşinde her yıl yeni başarıların altına imza attıklarını belirten Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın “Sırbistan’da yeni bir rekorun daha altına imza attık. Geçen yıl İstanbul’da 17 madalya kazanmıştık. Bu sene madalya sayımız 18’e çıktı. Üstelik bazı şanssızlıklar yaşamasak, bu sayı daha da fazla olabilirdi. Maçları izlerken büyük gurur duyduk. Şimdi önümüzde büyükler Avrupa şampiyonası var. Hedefimiz aynı başarıyı büyükler Avrupa şampiyonasındada göstermek. Göreve geldiğimiz günden bu yana tüm uluslararası şampiyonalarda başarı grafiğimiz sürekli yükseliyor. Buda ne kadar sistemli çalıştığımızın kanıtı. Ben bu şampiyonada ter akıtan tüm sporcu ve teknik heyeti yürekten kutluyorum.” şeklinde konuştu.
 

18 Madalya Kazanan Türkiye Sırbistanda Tarih Yazdı