Anakentspor Ormanspor basketbol maçı sonucu: 68-81

TAKİP ET

Türkiye Basketbol Ligi'nde (TBL) Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakentspor'un, OGM Ormanspor'u ağırladığı maç normalde İlkadım Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda oynanacaktı.

 Ancak konuk ekip OGM Ormansporlu oyuncuların ısındığı potanın arka kısmında bulanan bir parça kırıldı. Salonda yedek parça olmadığı için müsabakanın Başhakemi Murat Ciner, Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri ile görüşerek durumu aktardı. Yapılan görüşmelerin ardından potanın kırılan parçasından dolayı müsabakanın oynanamayacağı bilgisini alındıktan sonra salonun değiştirilmesine karar verildi. İki takım yetkilileri kendi aralarında anlaşarak maçın Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu’nda oynatılması teklifini kabul etti. Basketbol sahalarında ender rastlanacak bir teknik sorundan dolayı saat 17.00’de başlaması gereken maç, saat 19.30’da başatıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakentspor, dün OGM Ormanspor’u ağırladı. Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu’nda oynanan müsabakanın ilk çeyreği çekişmeli geçti. Kırmızı-beyazlılar, 1. Periyotu 17-21 geride tamamladı. İkinci periyotta ise rakibinin farkı 8 sayıya kadar çıkarmasına engel olamayan Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakentspor devre arasına 34-46 mağlup gitti. Üçüncü çeyreğin ilk 5 dakikasında farkı azaltmayı başaran kırmızı-beyazlılar, son 10 dakikaya 58-64 geride başladı. Son periyotta ise bir çok hücumdan geriye eli boş dönen ve rakibinin ürettiği sayılara da engel olamayan Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakentspor sahadan 69-81’lik skorla mağlup ayrıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakentspor Kulüp Başkanı Kadir Koçak, OGM Ormanspor’la oynanan maçı Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk’la birlikte izledi.